Ik zou dit recept eigenlijk wel elke week willen maken en als het aan Matias ligt wel elke dag. Alleen is het zo jammer dat tonijn nou niet bepaald goedkoop is , dus houden we het gewoon bij af en toe en heel erg lekker.
Ingredienten ( voor 2 personen )
- 1 limoen
- 2 el cream sherry
- 3 eetleples soja saus
- 1 tonijn steak ( ca. 170 gram)
- anderhalf cm gember
- 1 teentje knoflook
- 4 el roerbak olie
- basilicum
- 4 el gezouten cashew noten
- 150gr eiermie
- 1 zak rucola
Snijd de tonijn in blokjes.
Pers de limoen uit en doe in een (ander) kommetje : 1 eetlepel limoensap met 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus en laat je in blokjes gesneden tonijn hier in marineren.
Snijd de gember dun , Doe de gember en knoflook in een knoflookpers en pers het uit in het kommetje met de limoen rasp, voeg 1 eetlepel limoensap , 1 eetlepel sherry , 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels (roerbak)olie toe. Dit is je dressing voor later
Snijd de basilicum fijn
Rooster je cashewnoten licht in een droge koekenpan.
Hierna zet je een pan water op het vuur en kook je de mie volgens gebruiken aanwijzing.
Terwijl je mie kookt bak je je tonijn ongeveer in 3 minuten gaar.
Doe in een grote kom de mie en schep de dressing , cashewnoten , tonijn en de basilicum blaadjes erdoor heen
Verdeel de rucola over de borden en schep de mie salade eroverheen.
Enjoy je heerlijke tonijn mie salade!
Wel verantwoord gevangen tonijn gebruiken hoor!!!
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's trouwens.