zondag 21 december 2014

Gorgonzola saus

Vroeger vond ik champignons verschrikkelijk en laat staan gorgonzola brrrr..
Maar nu vind ik het juist heerlijk en is een saus waar deze 2 ingrediƫnten inzitten vaak snel en lekker om te maken. Als ik dus ook een snelle maaltijd heb zoals aardappeltjes met biefstuk dan is deze saus een lekkere toevoeging en zo gemaakt!




Ingredienten:

handjevol gewassen spinazie
5 champignons in plakjes gesneden
1 teentje knoflook
Gesneden parmaham
150 gram gorgonzola
beetje room

Doe in een pan een klein beetje boter of olie en bak de champignons aan met een teentje (fijngesneden) knoflook.

Voeg de gorgonzola toe met een klein scheutje room en laat het helemaal smelten.
Voeg vervolgens de parmaham toe en scheur de spinazie blaadjes erboven en roer dit door elkaar.  Laat dit samen op het vuur totdat de spinazie geslonken is.

De saus is heerlijk om over een biefstukje te doen of samen met een pasta te serveren.
Eet smakelijk !
Wist je trouwens dat als alleen je gorgonzola los klopt met slagroom het super lekker bij vijgen is , of smelt de gorgonzola over de vijgen in de oven ( tip voor kerst)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten