De oven deed het al niet toen wij hier net woonde en was na een maand gemaakt en nu is die dus weer stuk. Daar zat ik dan met al rijzend deeg en gesneden tomaatjes.... en nu?
Met het deeg besloot ik nu niks mee te doen , niet dat ik er ook veel mee kon doen zonder de oven maar ik besloot het (proberen) in te vriezen.
De tomaatjes vond ik zonde om niks mee te doen nadat ik ze al netjes had gesneden en besprenkeld met olijfolie,tijm en suiker.
Door een beetje fantasie en een recept dat ik wel vaker heb gemaakt die er op lijkt qua ingrediƫnten kwam ik op Pasta met tomaten geitenkaas saus en guess what. Het smaakte nog best lekker voor zo even iets snels bedenken!
Dus hierbij het recept:
Ingredienten
- Spaghetti
- heel bakje cherry tomaten ( doormidden gesneden)
- geitenkaas
- 3 teentjes Knoflook
- sjalotje
- tijm
- Olijfolie
- Parmaham
Zet een pan op het vuur gevuld met water en flink wat zout voor de pasta.
Doe in een klein pannetje een laag( dus geen laagje dat verdwijnt met het koken maar echt een lekkere laag) olijfolie en snijd de knoflook in hele dunne plakjes en het sjalotje fijn en laat dit op zacht vuur hierin bakken. Let op !! laat de knoflook en sjalotje niet bruin worden anders word het bitter !!
Je zorgt er nu voor dat de olie een lekkere smaak krijgt.
Voeg nu bij de knoflook olie de gesneden tomaten toe met tijm , snufje suiker, zout, peper en tijm.
Door dit zachtjes te laten bakken/koken zorg je ervoor dat de vocht van de tomaten een soort saus word met de olie van de knoflook
Voeg de pasta toe zodra je water kookt.
Zodra je tomaten zo fijn gerimpeld zijn voeg je geitenkaas toe en laat je dit smelten. Ik heb een half geitenkaasje toegevoegd ( erg ben ik he met ml , grammen etc . ik doe altijd op gevoel en proeven haha!)
Laat dit zachtjes pruttelen.
Giet je pasta af en meng je saus door de pasta heen.
Voeg gesneden parmaham toe en ready to serve !!
wat lekker is om erbij te doen is licht geroosterde pijnboompitjes en rucola.
Sounds good! Jammer van je pizza haha
BeantwoordenVerwijderen