Maandag ( dit is de eerste week in Uruguay)
maandag 29 december 2014
zondag 28 december 2014
Van pizza naar Pasta.
Zo leuk als je besluit pizza te maken inclusief eigen gemaakte bodem&saus ( zoals ik altijd doe als we pizza eten). Vervolgens heb je je deeg staan te rijzen en doe je de tomaatjes in de oven om straks als gedroogde tomaatjes op de pizza te doen , kijk je een uur later merk je ineens dat de oven het niet meer doet!! ja echt he-le-maal kapot , aan knopjes draaien , aan en uit doen niks werkte meer. K¨T !!
De oven deed het al niet toen wij hier net woonde en was na een maand gemaakt en nu is die dus weer stuk. Daar zat ik dan met al rijzend deeg en gesneden tomaatjes.... en nu?
De oven deed het al niet toen wij hier net woonde en was na een maand gemaakt en nu is die dus weer stuk. Daar zat ik dan met al rijzend deeg en gesneden tomaatjes.... en nu?
zaterdag 27 december 2014
Hogao ( colombiaanse saus) met platanos
Hogao is een Colombiaanse saus die bij de bandeja de paisa altijd word gegeten.
Bandeja de paisa is voor Colombia wat voor ons de stampot als ware is. Bandeja de paisa bestaat vaak uit : rijst , avocado , vlees , bonen , platanos en hogao
Ik laat je zien hoe je zelf hogao maakt want deze saus is ook heerlijk bij chips om te dippen of bij wraps.
Bandeja de paisa is voor Colombia wat voor ons de stampot als ware is. Bandeja de paisa bestaat vaak uit : rijst , avocado , vlees , bonen , platanos en hogao
Ik laat je zien hoe je zelf hogao maakt want deze saus is ook heerlijk bij chips om te dippen of bij wraps.
woensdag 24 december 2014
Een Uruguyaanse asado
Asado.... wat is asado???
Asado is typisch Uruguyaans of nouja Zuid-Amerikaans. En ik heb het geleerd sinds mijn eerste bezoek in Uruguay dat asado een van de belangrijkste en meest voorkomende etentjes is met familie.
Maar wat is asado nou? eigenlijk is asado het eten wat op de barbecue ligt , want ja het is eigenlijk een barbecue maar niet zoals wij doen.
Een parilla noemen ze de barbecue/ grill hier en daar gaat het vlees dus al het asado op, maar he wij Nederlanders barbecueën zo kort !!! Wij gooien het vlees erop en halen het na 5 a 10 minuten eraf omdat het dan klaar is , maar hier gebeurd dat no way.
Het zit namelijk zo met een parilla. Het grote vuur zit rechts van de barbecue in een soort korf aan de zijkant en al het as , ja dat grijze spul wat altijd overblijft in de barbecue word direct als het valt van het hout onder de grill geschoven nu het nog oranje van kleur is van de hitte.
Door dat as wat onder de grill ligt gaart het eten wat op de grill ligt langzaam en zo krijgt het ook de echte barbecue smaak in tegendeel dat wij Nederlanders het zo snel erop en eraf halen dat het wel gegrild is maar de echte barbecue smaak is ver te zoeken.
Er gaan hier ook niet kleine 1 persoons biefstukjes op de barbecue , nee er gaan grote stukken vlees van minstens 3kg op de parilla , en dat is niet al het vlees.....
Er gaan namelijk ook schrik niet darmen, bloedworst ,lever en zwezerik op de parilla.
Alles maar dan ook bijna alles word hier gebruikt van het vlees en waarom ook niet ? kijk hoeveel wij misschien weggooien terwijl het nog heel goed bruikbaar is.
Ik moet toegeven ik heb de darmen etc geprobeerd maar nee dankje not my type of food, Maar ik vind het wel goed dat ze van elk stukje wel iets maken en het niet zo weggooien.
Mijn ouders hebben in hun bezoekje aan ons in Uruguay destijds het ook geprobeerd en het enige wat ik mij nog herinner van hun reactie op het eten was dat de bloedworst een stuk zoeter hier is dan dat ze kende van heeeeeel vroeger in Nederland.
In ieder geval de asado in Uruguay is bijzonder , lekker met geduld en bijzonder eten.
Maar most important is de asado wanneer de hele familie samen is en aan tafel zit en de 1 liter flessen bier op tafel staan en de grote borden met vlees worden gebracht.
Gezelligheid met lekker eten, enne zodra jullie deze blogpost lezen hebben wij net gisteren voor kerstavond een flinke asado achter de rug want ook dat is traditie met kerst !!
Asado is typisch Uruguyaans of nouja Zuid-Amerikaans. En ik heb het geleerd sinds mijn eerste bezoek in Uruguay dat asado een van de belangrijkste en meest voorkomende etentjes is met familie.
Maar wat is asado nou? eigenlijk is asado het eten wat op de barbecue ligt , want ja het is eigenlijk een barbecue maar niet zoals wij doen.
Een parilla noemen ze de barbecue/ grill hier en daar gaat het vlees dus al het asado op, maar he wij Nederlanders barbecueën zo kort !!! Wij gooien het vlees erop en halen het na 5 a 10 minuten eraf omdat het dan klaar is , maar hier gebeurd dat no way.
Het zit namelijk zo met een parilla. Het grote vuur zit rechts van de barbecue in een soort korf aan de zijkant en al het as , ja dat grijze spul wat altijd overblijft in de barbecue word direct als het valt van het hout onder de grill geschoven nu het nog oranje van kleur is van de hitte.
Door dat as wat onder de grill ligt gaart het eten wat op de grill ligt langzaam en zo krijgt het ook de echte barbecue smaak in tegendeel dat wij Nederlanders het zo snel erop en eraf halen dat het wel gegrild is maar de echte barbecue smaak is ver te zoeken.
Er gaan hier ook niet kleine 1 persoons biefstukjes op de barbecue , nee er gaan grote stukken vlees van minstens 3kg op de parilla , en dat is niet al het vlees.....
Er gaan namelijk ook schrik niet darmen, bloedworst ,lever en zwezerik op de parilla.
Alles maar dan ook bijna alles word hier gebruikt van het vlees en waarom ook niet ? kijk hoeveel wij misschien weggooien terwijl het nog heel goed bruikbaar is.
Ik moet toegeven ik heb de darmen etc geprobeerd maar nee dankje not my type of food, Maar ik vind het wel goed dat ze van elk stukje wel iets maken en het niet zo weggooien.
Mijn ouders hebben in hun bezoekje aan ons in Uruguay destijds het ook geprobeerd en het enige wat ik mij nog herinner van hun reactie op het eten was dat de bloedworst een stuk zoeter hier is dan dat ze kende van heeeeeel vroeger in Nederland.
Maar most important is de asado wanneer de hele familie samen is en aan tafel zit en de 1 liter flessen bier op tafel staan en de grote borden met vlees worden gebracht.
Gezelligheid met lekker eten, enne zodra jullie deze blogpost lezen hebben wij net gisteren voor kerstavond een flinke asado achter de rug want ook dat is traditie met kerst !!
dinsdag 23 december 2014
Mijn tips voor de perfecte biefstuk
Een goed smakende nog rood van binnen biefstukje is echt voor mij perfectie.
Niet te zout , niet te droog en toch nog genoeg smaak eraan.
Maar toch vinden meer mensen dan je denkt het lastig om de biefstuk precies goed te krijgen.
Ik deel graag met je mijn tips om een perfecte en goed smakende biefstuk te bakken
Niet te zout , niet te droog en toch nog genoeg smaak eraan.
Maar toch vinden meer mensen dan je denkt het lastig om de biefstuk precies goed te krijgen.
Ik deel graag met je mijn tips om een perfecte en goed smakende biefstuk te bakken
zondag 21 december 2014
Gorgonzola saus
Vroeger vond ik champignons verschrikkelijk en laat staan gorgonzola brrrr..
Maar nu vind ik het juist heerlijk en is een saus waar deze 2 ingrediënten inzitten vaak snel en lekker om te maken. Als ik dus ook een snelle maaltijd heb zoals aardappeltjes met biefstuk dan is deze saus een lekkere toevoeging en zo gemaakt!
vrijdag 19 december 2014
Fast Fresh Friday - kip wraps
de Fast Fresh Friday beginnen we met een snelle kip wrap die (als je de mayonaise eruit laat) ook nog very healthy is
woensdag 17 december 2014
Homemade BBQ saus
wist je dat barbecue saus echt super makkelijk te maken en dat je vaak alles al in huis hebt om het te maken?. Niks kopen kant en klaar in een flesje maar gewoon zelf maken !!
( en er zijn ook genoeg recepten waar je de barbecue saus voor kan gebruiken)
En nu ik in het land van de barbecue zit is zo´n saus goed gepland ;)
( en er zijn ook genoeg recepten waar je de barbecue saus voor kan gebruiken)
En nu ik in het land van de barbecue zit is zo´n saus goed gepland ;)
zondag 14 december 2014
donderdag 11 december 2014
VLOG #1
Neem een kijkje in mijn / onze dag door middel van een filmpje ipv foto´s !!
Let me know wat jullie er van vinden en wie weet volgen er meer filmpjes , niet alleen vlogs maar van recepten of noem maar op, Enjoy en voel je vooral niet terughoudend in een reactie , ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden ;)
Let me know wat jullie er van vinden en wie weet volgen er meer filmpjes , niet alleen vlogs maar van recepten of noem maar op, Enjoy en voel je vooral niet terughoudend in een reactie , ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden ;)
dinsdag 9 december 2014
Falafel wrap
Toen ik in Costa Rica was zijn wij op een van de laatste dagen wezen lunchen bij een libanees restaurantje, nouja restaurantje het was meer een kraampje.
De plek werd zo goed aangeprezen op tripadvisor dat ik echt vond dat we daar moesten eten, en oh my wat was ik blij toen we daar hadden gegeten.
Hoe vers en hoe lekker en met zorg het eten werd gemaakt. Dat een iets klein of niet luxe eruit ziet wilt niks echt zeggen over de kwaliteit van het eten.
En mijn wrap falafel was echt hemels , zo hemels dat ik het thuis probeerde na te maken en alhoewel die van Costa Rica veel beter was vond ik mijn poging nog zo slecht niet.
Dus hierbij mijn variatie op de Costa ricaanse wrap falafel.
De plek werd zo goed aangeprezen op tripadvisor dat ik echt vond dat we daar moesten eten, en oh my wat was ik blij toen we daar hadden gegeten.
Hoe vers en hoe lekker en met zorg het eten werd gemaakt. Dat een iets klein of niet luxe eruit ziet wilt niks echt zeggen over de kwaliteit van het eten.
En mijn wrap falafel was echt hemels , zo hemels dat ik het thuis probeerde na te maken en alhoewel die van Costa Rica veel beter was vond ik mijn poging nog zo slecht niet.
Dus hierbij mijn variatie op de Costa ricaanse wrap falafel.
maandag 8 december 2014
Zelfgemaakte kroketten
Wat mis je als Nederlander in het buitenland behalve de stroopwafels en drop? juist de kroketjes en frikandellen. Ik ben er ook zo een van die dat onwijs mist en hmm ik wil gewoon af en toe , heel af en toe een broodje kroket.
Maarja hoe doe je dat nou als je niet in Nederland woont en de enige croquetes hier zijn alleen met ham en of kaas zijn. Dan ga je zelf zoeken en proberen totdat je het recept hebt gevonden voor je eigen gemaakte kroketten!
Maarja hoe doe je dat nou als je niet in Nederland woont en de enige croquetes hier zijn alleen met ham en of kaas zijn. Dan ga je zelf zoeken en proberen totdat je het recept hebt gevonden voor je eigen gemaakte kroketten!
zondag 7 december 2014
Take away in my day
De ene laatste week voordat we vakantie hebben en naar Uruguay gaan voor de kerst !!
zaterdag 6 december 2014
Facts about me
We zijn altijd wel nieuwsgierig naar andermans weetjes , we zijn nieuwsgierig.
Wat weten we nog niet of wat is een bepaald ( gek ) trekje van iemand.
Ben ik nou zo gek of doen anderen dat ook?
Ik deel met je feitjes over mij die je misschien nog niet wist of die je misschien wel van jezelf herkend
Wat weten we nog niet of wat is een bepaald ( gek ) trekje van iemand.
Ben ik nou zo gek of doen anderen dat ook?
Ik deel met je feitjes over mij die je misschien nog niet wist of die je misschien wel van jezelf herkend
vrijdag 5 december 2014
Italiaanse tosti
Een van mijn favoriete lunch plekjes in Groningen is Doppio en dan vooral voor de latte karamel met of broodje geitenkaas of de Italiaanse tosti, Matias gaat sowieso bijna altijd voor de Italiaanse tosti en ook mijn vader. En ja hij is echt lekker die tosti.
Dus ik ging aan de slag met mijn eigen versie van de Italiaanse tosti om zo een beetje Doppio thuis te krijgen ;)
Dus ik ging aan de slag met mijn eigen versie van de Italiaanse tosti om zo een beetje Doppio thuis te krijgen ;)
donderdag 4 december 2014
Fast Fresh Friday - Tomaten groentesoep
Deze soep is eigenlijk een ik gooi alles bij elkaar en blend het samen en klaar is kees recept
En daarom heb ik dus eigenlijk wel de ingrediënten maar niet de precieze maten om het zo maar te noemen. Maar wat maakt het ook uit , je gebruikt gewoon de hoeveelheden die jij lekker vind en zo maak jij er ook jouw eigen soep van !!
En daarom heb ik dus eigenlijk wel de ingrediënten maar niet de precieze maten om het zo maar te noemen. Maar wat maakt het ook uit , je gebruikt gewoon de hoeveelheden die jij lekker vind en zo maak jij er ook jouw eigen soep van !!
woensdag 3 december 2014
Cultuur verschil binnen in de familie
In elk land , elk werelddeel heb je verschillen met dat van je thuisland.
Verschillende eetgewoontes , verschillende tradities en verschillende normen en waardes.
Maar vaak als je alleen op vakantie bent in een ander land zie je maar een klein deel van de verschillen met dat van thuis.
Je merkt pas echt een cultuurverschil zodra je in een relatie of in een familie terecht komt die uit een ander land komt en zo ook anders is opgegroeid dan hoe jij het gewend bent
Verschillende eetgewoontes , verschillende tradities en verschillende normen en waardes.
Maar vaak als je alleen op vakantie bent in een ander land zie je maar een klein deel van de verschillen met dat van thuis.
Je merkt pas echt een cultuurverschil zodra je in een relatie of in een familie terecht komt die uit een ander land komt en zo ook anders is opgegroeid dan hoe jij het gewend bent
dinsdag 2 december 2014
Nutella bananen shake.
Ik hou ervan elke week wel een smoothie of een warm drankje te maken, en het leuke is dat je vaak al de meeste ingrediënten in huis hebt om je drankje net wat anders te maken dan normaal.
Zo heb ik deze Nutella bananen milkshake gemaakt met ingrediënten die jij waarschijnlijk al gewoon in huis hebt , dus easy !
maandag 1 december 2014
Kerst koekjes , Creatief zijn !!
Ik zag vorige week een prachtige foto op pinterest van leuke kerstkoekjes die heel simpel leken ... ja leken want toen Matias en ik eenmaal creatief aan tafel zaten en de koekjes maakte met glazuur mislukte ze echt gigantisch.
Nouja gigantisch ... ik de perfectionist vond dat het gigantisch was mislukt want als ik ergens niet tegen kan is als dat het compleet niet lijkt op wat ik op de foto had gezien.
Nouja gigantisch ... ik de perfectionist vond dat het gigantisch was mislukt want als ik ergens niet tegen kan is als dat het compleet niet lijkt op wat ik op de foto had gezien.
zaterdag 29 november 2014
Experiences over the world
Op vakantie ga je lekker uit eten( of lekker op de camping) en ben je in een soort ´magische´sfeer van de vakantie het lekkere weer , het strand , de lekkere drankjes en hapjes , de omgeving en ga zo maar door. Je herinnert je bepaalde hapjes of zelfs drankjes als geen ander van de vakantie en ohja weet je nog dat ene restaurant?..
Vlees met groentes uit de oven
Zo dan tijdens de herfst en winter tijd vind ik het altijd lekker om van die warme vullende gerechten te eten maar wil ik echt niet uren in potjes staan te roeren of te moeten snijden.
vrijdag 28 november 2014
Homemade pizza(bodem)
De basis voor een zelfgemaakte pizza is natuurlijk je eigen bodem maken.
En weet je een eigen bodem maken is een werkje van niks, het enige wat tijd kost is het wachten tot je deeg is gerezen and thats it.
Lees verder hoe je zelf je eigen pizza bodem maakt.
En weet je een eigen bodem maken is een werkje van niks, het enige wat tijd kost is het wachten tot je deeg is gerezen and thats it.
Lees verder hoe je zelf je eigen pizza bodem maakt.
donderdag 27 november 2014
Pumpkin spice siroop (of eigenlijk koekkruiden siroop )
Overal maar dan ook echt overal zul je nu dingen tegen komen waar wel iets in zit van pumpkin spice.
De latte drankjes zijn weer bij de Starbucks met gingerbread , pumpkin spice smaken en heel internet maakt ook recepten met wel iets van die ingrediënten.
De latte drankjes zijn weer bij de Starbucks met gingerbread , pumpkin spice smaken en heel internet maakt ook recepten met wel iets van die ingrediënten.
Fast Fresh Friday - Pizza saus
Mensen , ik heb hier echt de aaaaaller lekkerste pizza saus ever.
ever? ja ever !!
ever? ja ever !!
woensdag 26 november 2014
Ik geniet van ...
Ken je die heerlijke geur nadat het keihard heeft geplensd en de zon komt door de wolken heen en je ruikt het bos ... de regen die is gevallen?
De meest simpele dingen kunnen je even tot stil staan brengen en al is het maar 20 seconden en laten genieten.
De meest simpele dingen kunnen je even tot stil staan brengen en al is het maar 20 seconden en laten genieten.
dinsdag 25 november 2014
Take away in my days
Maandag
Ik verveelde me en een leeg ice tea flesje plus ( ja verklaar me voor gek) witte schoenen 'verf' lagen binnen hand bereik dus ging ik daar maar mee kliederen met dit als eindresultaat
Eerst lag meneer zo terwijl ik in de slaapkamer aan het opruimen was...( het kleed ligt ook op de bank vanwege Rocco)
Ik vond het wel even grappig om de kerst radio aan te doen en het bracht me gelijk op pinterest op de 'kerstafdeling'. Genoeg inspiratie voor koekjes etc ;)
Dinsdag
Het maakt niet uit hoe .... Rocco propt zich er altijd wel tussen. Sinds dat die een pup was volgt hij ons altijd in huis en wil het liefst zo dicht mogelijk bij je liggen
En als afsluiter van de avond namen we yoghurt met pithaya , blauwe bessen en cranberry mmmm so good !!
En toen ....... Toen kreeg ik vrijdag een nieuwe telefoon en dacht ik dat alle foto's al sinds woensdag opgeslagen stonden in het 'concept' van de take away ( ik doe take away in my days altijd via de blogger app op mijn telefoon) maar dat bleek niet het geval te zijn..... Dus ben ik sinds dinsdag alles kwijt qua foto's ...... Verdeeeurie !!! Dus een korte foto week deze keer.
Vrijdag
Zaterdag
Ik zat rustig in het winkelcentrum en kwam dit ineens voorbij lopen , ik weet niet voor welke gelegenheid het was want het leek alsof legolas van lotr liep , een prinses van Disney en grote bloemen haha
En jaaaahaa het was vrijdag 29 november , de verjaardag van mijn lieve vriendin Sophie maar ook Sint pannenkoek ( uitgevonden door de tekenaar van jan jans en de kinderen ) dus ja we moesten aan de pannenkoeken !!
Zondag
Een echt zondags ontbijtje !! Alleen de verse jus ontbrak want ik had geen zin meer om de sinaasappels te persen
Nadat we stuk hadden gelopen en Rocco had lekker gespeeld buiten zaten de 2 heren natuurlijk lekker op de bank samen
En na een uur zaten ze er nog steeds alleen Matias spelend op de PlayStation en Rocco .... Sja dat zie je al wel op de foto , kijk vooral naar z'n poot om Matias heen
We aten makkelijk , een Italiaanse tosti als avond eten ( een variant op de Italiaanse tosti van doppio ) lekker !!
En als toetje Griekse yoghurt met mango en passievrucht , ik hou echt van passievrucht en zodra het in de supermarkt is neem ik minstens 2 kilo mee voordat het weer uitverkocht is in de supermarkt haha
Till next week !!
maandag 24 november 2014
25 Foodvragen aan mijzelf.
de 25 foodvragen kwam ik als eerste tegen bij uitpaulineskeuken.nl en vervolgens bij de dames van 2wmn.nl.
Ik wou hem al langer invullen en nu dan toch gedaan !! Maar ik heb voor de verandering mijn ouders dezelfde vragen toe gestuurd en die hebben hem ook ingevuld wat je hier kan lezen : 25 Foodvragen aan mijn ouders Wat grappig is dat zonder we elkaars antwoorden wisten we toch op sommige vragen dezelfde antwoorden gegeven.
25 Foodvragen aan mijn ouders.
de 25 foodvragen kwam ik als eerste tegen bij uitpaulineskeuken.nl en vervolgens bij de dames van 2wmn.nl.
Ik wou hem al langer invullen en nu dan toch gedaan !! Maar ik heb voor de verandering mijn ouders dezelfde vragen toe gestuurd en die hebben hem ook ingevuld wat je hieronder dus kan lezen, Wat grappig is dat zonder we elkaars antwoorden wisten we toch op sommige vragen dezelfde antwoorden gegeven.
Ik wou hem al langer invullen en nu dan toch gedaan !! Maar ik heb voor de verandering mijn ouders dezelfde vragen toe gestuurd en die hebben hem ook ingevuld wat je hieronder dus kan lezen, Wat grappig is dat zonder we elkaars antwoorden wisten we toch op sommige vragen dezelfde antwoorden gegeven.
zondag 23 november 2014
zaterdag 22 november 2014
Never a dull moment
Ik dacht werkelijk waar dat met een Europees paspoort je vrijwel overal in de wereld makkelijk kon vliegen en geen problemen had met douane etc.
Met Matias zag ik altijd hoe hij werd ondervraagd en goed zijn paspoort werd gecontroleerd zodra we ergens heen vlogen maar bij mij? bij mij gebeurde er nooit iets.
Tot ik naar Uruguay vloog en sindsdien met elke vlucht zo ongeveer binnen Zuid-Amerika gebeurd er wel iets bij mij. Why??!!!
vrijdag 21 november 2014
Onze Prinsen appeltaart
Appeltaart, de taart die het meeste word verkocht gok ik zo.
De taart die beroemd is om de geur die men gebruikt om huizen beter te laten verkopen.
Het meest gekozen stukje taart bij de koffie of thee buitenshuis.
De taart die beroemd is om de geur die men gebruikt om huizen beter te laten verkopen.
Het meest gekozen stukje taart bij de koffie of thee buitenshuis.
donderdag 20 november 2014
Appelmoes
appeltaart , appelmoes , kaneel ....
Is er iets lekkerder dan lekker geurende appeltaart of appelmoes in huis terwijl het koud buiten is?
Is er iets lekkerder dan lekker geurende appeltaart of appelmoes in huis terwijl het koud buiten is?
woensdag 19 november 2014
De jeugdsentiment tag
Ik vind het altijd leuk om bij andere bloggers ingevulde tags te lezen. Dit zijn vragenlijsten die werkelijk over van alles kunnen gaan, van make-up tot aan eten tot aan herinneringen aan toe en eigenlijk tag je dan een andere blogger die hem ook moet invullen.
Ik was zelf dus op zoek gegaan naar leuke tags ( zoals je bij de vorige gewoon nederlands tag ook kon lezen) en kwam alweer via via op teamconfetti.nl op de jeugdsentiment tag. Hoe leuk want wie krijg er nou geen glimlach als je aan de typische dingen van vroeger denkt. Dingen die hip and happening waren in jouw tijd en ooohjaaa remember ??
ik heb de tag overgenomen en ingevuld. Lets get started met mijn jeugdsentiment tag!!
dinsdag 18 november 2014
ik vraag jou !
Ik ben nu inmiddels minstens een dikke maand aan het bloggen en ben met 33 gepubliceerde berichten en 5.580 pageviews in een maand tijd best happy de peppy ( trots mag dat ook ? )
maandag 17 november 2014
Hoe to communicate con tu vriendje
Ha !! je zal wel denken ehh Annelot alles goed met jou en die titel?
Maar this is reality van hoe Matias en ik dagelijks communiceren. Want ja hoe communiceer je nou met iemand als je beide een andere moedertaal hebt.
Maar this is reality van hoe Matias en ik dagelijks communiceren. Want ja hoe communiceer je nou met iemand als je beide een andere moedertaal hebt.
zaterdag 15 november 2014
Adios , adieu , bye , doei
Afscheid nemen.
Word zoiets ooit makkelijker met hoe vaker je het doet?
Ik vind afscheid gewoon altijd stom , of ik het nou 10 keer per jaar doe of 2 keer per jaar.
Het feit dat ik of de ander weer vertrekt en er weer een oceaan en vliegtuig afstand tussen ons zit is stom.
Ik vind dan op zo'n moment ondanks dat ik een heel gelukkig leven heb het gewoon stom wat wij doen en dat het niet eerlijk is.
Maar hoe apart is het eigenlijk als je erover nadenkt.
Toen ik in Nederland woonde zag in mijn ouders vrij weinig , nouja vrij weinig ik zag ze niet elke week en ik appte ook niet elke dag met ze.
Maar dat ze op 20 minuten afstand woonde was dat je altijd een soort gerust gevoel had. Als je wou stapte je in de auto of zelfs op de fiets en je was er zo.
Je leeft in dezelfde wereld dus voelt het alsof je ook altijd samen bent.
En nu wonen we met een oceaan tussen ons in en appen we de hele dag door en heb ik meer contact dan ever met ze maar toch is elk afscheid het stomste wat ik vind.( ohhh wat ben ik toch een zeurpiet , over pieten gesproken vandaag de dag van de intocht van sinterklaas !! )
Kort samengevat ik heb net mijn ouders weer uitgezwaaid met een traan maar ook met de fijne gedachte hoe fijn ik het heb gehad met ze deze week . Wat een geluk dat ik dit heb kunnen doen met ze!!
Wat vind jij moeilijk bij afscheid nemen ?
donderdag 13 november 2014
Vakantie #7 & #8
Laat ik beginnen met ik was gister avond moe .... Ik viel in slaap tijdens het whatsappen de foto's zijn er nooit van gekomen om opgeload te worden en gisteren had ik er geen 'zin' in om uur te klikken en doen voordat het upgeload was dus vandaag een dubbele dag ;)
dinsdag 11 november 2014
maandag 10 november 2014
Vacation #5
Goedemorgen zonder zorgen ! Mijn vader was les aan het geven aan de cursisten dus alleen mijn moeder en ik zaten aan het ontbijt. Een vrouwen ochtend
Sinaasappelsap met ijsklontjes .... Ik vind dat dus niks zet het dan even wat eerder koud denk ik dan haha.
We gingen even langs de duikclub en daar kregen de honden natuurlijk weer aandacht van mij , ik mocht in ieder geval niet ophouden met kriebelen zoals je ziet
En ik ben verliefd !! Ik vind ze zo mooi zulke honden en dit was een lekkere knuffelkont en dat koppie aaaahhh smelt smelt
In de supermarkt kochten we even muggen spray en deze glij middel van durex stond bij de kassa haha piña colada ik moest zo lachen hoe komen ze erbij!
Buuuhhh bewolking en ik kwam er ineens achter dat ik gtst kon terug zien via dit WiFi bij ons thuis loopt het telkens vast dus ging ik maar wat afleveringen bekijken
Gegrild biefstukje als hoofdgerecht wat mwa mwa was en agh ik dacht lekker door de saus heen halen was de rode saus gewoon aardbeien saus als versiering... Heerlijk met vlees, niet..
Er stond ineens voor het restaurant stuk of 9 agenten en we zagen ze weg gaan met 2 motoren en 1 nummerplaat van een motor, we weten nog steeds niet wat ze precies aan het doen waren met zoveel agenten op 1 plek.
Dit is begy ( van het Engelse woord smeken ) of nouja ik geef elk hondje gewoon een naam die in mij opkomt, zo loopt hier al een blondie , brownie en tigre rond. Begy ging wel zitten zodra ik zit in het Spaans zei en vond aandacht geen probleem
Walking dead kan ik ook hier zien! Gelukkig maar en dezelfde tijd als Matias kijkt dus van een afstand kijken we toch samen.
CU Tomorrow !!
zondag 9 november 2014
Vacation #4
Met Bewolking begon de dag vandaag dus ik ben vandaag niet in het zwembad geweest of uberhaubt een zonnestraaltjes gekregen, maar het was alsnog 29 graden
Rond 15:00 ging ik met mijn ouders op 'stap' , koffie drinken en cocktails drinken voornamelijk ;) hier zie je de handdoeken die mijn moeder gewoon op de gang over de reling hangt om te drogen
Let op recht voor u ziet u de zeldzame gele caution its wet bordje , zet het vooral op de foto ....
Koffie drinken bij de Italiaanse ijs salon die ( wat moeilijk is in Costa rica) goede cappuccino had
Fruit kochten we ook nog vanuit de fruit kraam auto .. Mandarijnen namen we mee en dat onderste rode fruit waarvan ik de naam continue vergeet maar wel lekker zoet is
TOP!!!! Zie je wat dit is ? Juist op weg naar de lounge voelde mijn vader en ik ineens iets vallen , ik op mijn rug en hij op z'n hand en been , juist ja een dikke vogel had fijn op ons gekakt !!! Dankjewel vogel...... Ik mocht terug om m'n shirt te veranderen en mijn plukjes haar te wassen ( ik moest trouwens eerst 5 minuten stil staan voor mijn moeders foto , fijn met poep op je rug ;)
Eenmaal omgekleed en 'gewassen' gingen we cocktails drinken bij de lounge plek waar het NFL sunday was. Logisch eigenlijk want het was een Amerikaans horeca bedrijf met wel 5 schermen waar elk scherm een andere van de NFL te zien was
Buahhhh ik ga nooit meer een frozen margherita bestellen !!! Totaal niet wat ik lekker vind met teveel zout en dan ook nog zo'n mega ding
Door naar een restaurant aan het strand waar ik begon met de garnalen ceviche en hééé dit zijn nou nachos wat ik bedoel ipv die volgestouwde 10 nachos met van alles en nog wat van gisteren
Vervolgens nam ik de grilled tenderloin👌 erg lekker stuk vlees. Met poeree zoals de Spaanse puree noemen en nee ik lust dus geen poeree
Night night !!