Met deze koekjes met sinaasappel cuarenta y tres crème zou je bijna willen dat je alleen bent want delen wil je niet ;) En heb je een date? ga dan samen aan de slag met deze koekjes of maak het als verrassing voor bij de koffie of als toetje met nog een klein glaasje cuerenta y tres erbij. Dus alvast om valentijn voor te zijn en goed voorbereid te zijn dit recept voor deze heerlijke red velvet koekjes met cuarenta y tres crème, Enjoy!
American chocolate chip cookies
170 gram boter
150 gram bruine basterdsuiker
50 gram kristalsuiker
1 ei
1 eetlepel vanille essence
250 gram bloem
1 eetlepel maizena
1 theelepel baking soda
zout
chocolade chips
Rode kleurvloeistof
Vulling
4 lepels monchou of cream cheese
3 lepels poedersuiker
sinaasappel zest ( dit is geraspte schil)
anderhalf eetlepel cuarenta y tres.
Laten we beginnen met de koekjes, typische american chocolate chip cookies maar dan met een mooi kleurtje.
Smelt de boter half ( ja half dus niet helemaal smelten ) en mix dit vervolgens met de bruine suiker , kristal suiker en mix dit samen tot je een luchtige en licht gekleurde mix krijgt. Voeg nu het ei en de vanille erbij en mix dit ook even samen. Dit is je kom met alle ´natte´ ingrediënten.
Doe in een aparte kom de bloem , maïzena , baking soda en het snufje zout samen en meng dit even door elkaar heen. Voeg nu stap voor stap het bloem mengsel bij de kom waar alle ´natte´ ingrediënten zitten en zorg ervoor dat alles goed met elkaar vermengd word. Het koekjesdeeg moet vrij dik blijven.
Voeg nu drupje voor drupje de rode kleurvloeistof toe en kneed totdat je de gewenste kleur rood krijgt. En als laatste voeg je de chocolade chips/ stukjes toe en kneed je dit tot een geheel samen.
Wikkel je deeg in plastic folie en leg het voor 1 tot 2 uur in de koelkast.
Zodra je deeg klaar is om gebakken te worden vorm je kleine balletjes en leg je dit op de bakplaat.
Je drukt de balletjes maar ietsje in (echt maar heel weinig) want je wilt niet dat je koekjes te dun worden en dus hard. De koekjes lopen vanzelf uit zodra ze in de oven zitten.
Creme vulling
Dit is heel simpel. Meng in een kom alle ingrediënten samen en proef en kijk.
Het moet een wat dikkere crème worden dus als je teveel cuarenta y tres hebt toegevoegd voeg je meer poedersuiker toe. Als je de sinaasappelsmaak niet goed kan terug vinden voeg dan meer sinaasappel zest toe.
Smeer de creme op de ´onderkant´ van een koekje en plak daar weer een ander koekje bovenop zoals je op de onderstaande foto kunt zien.
Je kan deze koekjes makkelijk een dag van te voren maken , maar het is het lekkerste als je alles al klaar hebt staan en pas op het laatste moment maakt zodat je koekjes nog echt zacht van binnen zijn en je crème lekker fris is.
Happy valentine !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten