Snijd hem zoals ik deed in een worteltjes vorm en geef je monchou topping een kleurtje en maak er ook nog een echt worteltje van , van je wortel taart ;) wees creatief en het is zelfs leuk om met je kinderen en /of kleinkinderen deze taart te versieren op Pasen!.
Wat heb je nodig
200 gram geraspte winter wortel
200 gram boter
150 gram kristal suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 eetlepel koek en speculaas kruiden
Zest van 1 sinaasappel
Handje vol blanke rozijnen
Doe de geraspte wortel met de suiker en 2 eieren in een kom en meng dit samen.
Smelt de boter en voeg dit toe aan de geraspte wortel en mix dit samen.
Voeg de zelfrijzend bakmeel , koek en speculaas kruiden , sinaasappel zest , blanke rozijnen en een snuf zout toe aan de mix en meng dit alles goed samen. Giet het in een bakvorm , als je het zoals op de foto wilt gaan maken dan raad ik natuurlijk een vierkante bakvorm aan.
Zet het in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 45 minuten.
150 gram monchou of roomkaas
125 gram poedersuiker
1 zakje vanille suiker
Mix dit alles samen tot een romige moes en wacht tot je worteltaart compleet is afgekoeld voordat je het er bovenop doet.
Je kan er kleurstof bij doen zodat je zoals mij de taart kan decoreren maar je kan het ook gewoon zo laten en af maken met nog een extra snufje koek en speculaas kruiden bovenop de monchou topping.
Vrolijk Pasen alvast en geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten