donderdag 23 april 2015

THE LOVE BAGAGE IS VERHUISD

Wij zijn verhuisd ! The Love Bagage is vanaf nu te vinden op www.thelovebagage.nl
Daar zullen alle lekkere recepten, persoonlijke verhalen, lifestyle posts en nog veel meer te vinden zijn! Ik hoop je daar te zien !

dinsdag 21 april 2015

Ik ga naar Chili en ik neem mee.

Aankomend weekend word in Argentinië gekozen of gestreden om het kandidaatschap van president. Er word nog niet gekozen wie de volgende president van Argentinië word maar wie er om mogen strijden. Ik hoor je al denken en ja? wat heeft dat met naar Chili gaan te maken Annelot.
Nou het betekend dat er geen voetbal is en dat Matias het gehele weekend vrij is, YES.
Want wij gaan naar Chili toe op bezoek bij Stefano. Een oud teamgenootje van Matias bij Groningen maar bovenal een goede vriend van ons en een deel van onze 'mixed' family toen we nog in Groningen woonde
Goed wij gaan dus een heel weekend op bezoek want voor ons is het dezelfde afstand met de auto als dat je vanuit Nederland naar Parijs zou gaan, peanuts dus. En ik kan je zeggen ik verheug mij er onwijs super ontzettend mega veel op, ja zijn dat genoeg benamingen er voor?.

maandag 20 april 2015

Eierkoeken

Eierkoeken, de hit van de Sonja bakker tijd, iedereen ging toen aan de eierkoeken omdat ze gezond zouden zijn. Maar wat men vergat is dat het erop doen van boter, suiker of wat ze er ook allemaal ook opgooide nou net niet de bedoeling was.
Ondanks dat de Sonja Bakker tijd allang voorbij is eet men nog steeds graag eierkoeken en dan met name de scholieren die een hele zak vol bij de Albert Heijn kopen, want het is niet duur en je hebt er gelijk een stuk of 10 eierkoeken om je schooldag mee door te komen.
Maar wist je dat eierkoeken een van de makkelijkste dingen is om zelf te maken en wat is nou lekkerder dan zelfgemaakte verse eierkoeken?.
Ik denk dat je er niet eens 20 minuten voor nodig hebt om het voor te bereiden en af te bakken.


zondag 19 april 2015

Take away in my days

Ik blijf het zeggen hé, de week is zo voorbij en daar zit ik dan weer op zondag avond alle foto's te plakken in de Take away. Ik moet mijn telefoon gaan bedanken dat die aangeeft wanneer de foto's zijn gemaakt anders kwam ik denk ik nog meer in de knoei want alles staat werkelijk waar bij mij door elkaar, de door mij gemaakte foto's, whatsapp foto's noem het maar op. Ik bedenk me dan zo nu en dan 'Annelot waarom zet je niet direct per dag de foto's in je blog en sla je het op' en je raad het waarschijnlijk al, het gaat niet verder dan het me alleen bedenken ;)

donderdag 16 april 2015

#1 Ik hou van Holland

Ik mis mijn Nederland en besef me hoeveel ik van 'mijn' Nederland hou. En weetje? Ik hou ook van de Nederlandse regen en het grauwe weer waar we zo vaak over kunnen zeuren. 
Ik denk dat ondanks ons gezeur er zoveel meer leuke dingen zijn aan ons Nederland, kijk mee naar wat ik bedoel.

woensdag 15 april 2015

Vegaburger met jalapeño saus

Ik ben een vlees liefhebber without doubt maar ik hoef niet elke dag vlees te eten om me voldaan te voelen, en ik moet zeggen ik lust gelukkig ook aardig veel buiten het vlees om en dan met name de zoete aardappel en kikkererwten vind ik het lekkerste
Ik kwam op het idee om van deze 2 ingrediënten een burger te maken want ik wist van kikkererwten kun je de lekkerste falafel maken dus waarom niet een burger?
Door de jalapeño saus krijg je toch een klein beetje pit bij je burger en zo heb je een mooi maar vooral lekker geheel van zoet en pittig.



dinsdag 14 april 2015

Oh nee! Mijn Nederlands.

De woorden vliegen er sneller uit dan mijn hersens werken, de volgorde gaat een beetje vreemd en zo af en toe komt er ineens een buitenlands woord tussendoor. Help mijn Nederlands veranderd!

maandag 13 april 2015

De lekkerste homemade frietjes

Nederlandse frietjes zijn niet na te maken. Hoe ze smaken en de structuur ervan kan je alleen maar bij de cafetaria krijgen en einde discussie. Maar met deze eigen gemaakte frietjes kom je wel in de buurt van de perfecte thuis gemaakte frietjes, en is het niet meer fast food maar slow ´fast´ delicious food!


zondag 12 april 2015

Take away in my days

Een iets wat bijzondere take away in my days omdat van zaterdag op zondag vloog mijn (onze) lieve Rocco vanuit Uruguay vanuit Matias zijn ouders huis naar mijn ouders in Nederland toe.
Ik vond het zelf ontzettend spannend omdat het de eerste keer was dat Rocco zo´n eind alleen zou vliegen en omdat hij sinds on vertrek bijna 2 jaar geleden weer in Nederland zou zijn, het land waar die geboren is en waar er heeeeeel veel honden vriendjes wonen van hem. Ik vond het zo spannend en volgens mij sliep ik daardoor ook de hele week minder goed, in ieder geval kijk je mee?!

vrijdag 10 april 2015

Dingen die je hoort als vriendin van

Ik heb al wel vaker beschreven hoe mensen van buitenaf tegen andermans leven kunnen kijken en dan doel ik op hoe mensen tegen mij / ons leven kunnen kijken als ze horen dat Matias voetballer is. Ik heb de meest typerende dingen voor je opgeschreven die ik ´om de oren gegooid´ krijg ;) Nieuwsgierig wat? lees dan verder.


donderdag 9 april 2015

Citroen pasta

Als de thermometer in San Juan minstens boven de 35 graden aangeeft en je je kapot zweet bij alles wat je doet in huis is zelfs koken niet altijd graag gewild.
Het is veel te warm om boven dampende pannen te staan of voor een warme oven staan dus uitgebreid koken doe ik liever niet veel. Doe mij maar lekkere frisse salades en vooral makkelijke pasta's , en zo hierbij ook de vooral makkelijke citroen pasta, een pasta inclusief saus die niet langer duurt dan dat je pasta moet koken. 
Ik las net op nu.nl dat toevallig vandaag de eerste warme dag van 2015 in Nederland zou zijn, Het is misschien niet zomer heet maar wel een goed excuus voor deze pasta ;) Easy and fast dat is deze pasta en dus ook snel op jouw bord vanavond!




woensdag 8 april 2015

Ik ben trots #2

Een tijd terug heb ik een ik ben trots geschreven over mijn ouders en ik schreef toen ook dat het misschien zo af en toe zou terug keren en hierbij dus deel 2. 
Ik las bij www.2wmn.nl een artikel over het naar opa en oma toe gaan en hoe zij dat vroeger had ervaren. Nu bracht mij dat aan het denken aan mijn eigen oma , de moeder van mijn moeder. En niet zozeer praat ik alleen over het trots zijn op haar maar over hoe wij de laatste jaren van haar leven haar hebben meegemaakt en daar naar gehandeld hebben. Ik vertel je graag meer!

maandag 6 april 2015

Focaccia

Mensen kopen vaak de focaccia kant en klaar uit de supermarkt en alhoewel die niet vies is, is het wel zonde om het kant en klaar te kopen want hij is niet alleen slap als je hem zo koopt maar ook een heel stuk duurder dan wanneer je het zelf maakt.  Wij ontdekte de focaccia in Italië toen wij van Elba weer naar huis gingen en vroeg in de ochtend focaccia bij de bakker kochten voor onderweg met onze zelfgemaakte tonijn salade, mmm als ik er weer aan denk krijg ik alweer honger! 
In ieder geval focaccia is zo ontzettend makkelijk om het zelf te maken en ik laat je zien hoe je het zelf maakt!


zondag 5 april 2015

Take away in my days

Jemig ik blijf het zeggen de week vliegt voorbij !! als ik volgende week mijn take away in my days upload is onze Rocco al bij mijn ouders in Nederland en spannend dat ik het vind!! Goed eerst deze week maar uploaden ;) kijk je mee!

zaterdag 4 april 2015

The Lente / paas tag

Het is officieel lente in Nederland en alhoewel het bij mij nu herfst is doe ik graag een tag die geïnspireerd is op de lente en waar jullie je dus eventueel in terug kunnen vinden.
Ik heb voor jullie de lente/ paas tag ingevuld! kijk je mee?

woensdag 1 april 2015

Quiche ´Alsacienne´

Quiche ´Alsacienne´ , een welbekende quiche met als hoofdingrediënt kaas en spek wat eigenlijk de quiche Lorraine is maar door het uitje word het dus de quiche Alsacienne. 
Ik zet expres de Alsacienne tussen haakjes omdat ik deze quiche altijd als de quiche van mijn moeder kende en niet als de quiche Alsacienne.  De quiche die mijn moeder maakte als we ergens een familie feest hadden en die ze dan meenam omdat hij makkelijk een dag van te voren gemaakt kon gemaakt worden en makkelijk vervoerbaar was en hij staat dan ook handgeschreven in mijn eigen kookboekje die overal mee naar toe gaat.
Nu met Pasen in het zicht is zo'n quiche ook een makkelijke uitkomst, niet nodig om vroeg in de keuken te staan om een paasbrunch voor te bereiden. Met deze quiche is het zo gefikst;)