Wij zijn verhuisd ! The Love Bagage is vanaf nu te vinden op www.thelovebagage.nl
Daar zullen alle lekkere recepten, persoonlijke verhalen, lifestyle posts en nog veel meer te vinden zijn! Ik hoop je daar te zien !
donderdag 23 april 2015
dinsdag 21 april 2015
Ik ga naar Chili en ik neem mee.
Aankomend weekend word in Argentinië gekozen of gestreden om het kandidaatschap van president. Er word nog niet gekozen wie de volgende president van Argentinië word maar wie er om mogen strijden. Ik hoor je al denken en ja? wat heeft dat met naar Chili gaan te maken Annelot.
Nou het betekend dat er geen voetbal is en dat Matias het gehele weekend vrij is, YES.
Want wij gaan naar Chili toe op bezoek bij Stefano. Een oud teamgenootje van Matias bij Groningen maar bovenal een goede vriend van ons en een deel van onze 'mixed' family toen we nog in Groningen woonde
Goed wij gaan dus een heel weekend op bezoek want voor ons is het dezelfde afstand met de auto als dat je vanuit Nederland naar Parijs zou gaan, peanuts dus. En ik kan je zeggen ik verheug mij er onwijs super ontzettend mega veel op, ja zijn dat genoeg benamingen er voor?.
Nou het betekend dat er geen voetbal is en dat Matias het gehele weekend vrij is, YES.
Want wij gaan naar Chili toe op bezoek bij Stefano. Een oud teamgenootje van Matias bij Groningen maar bovenal een goede vriend van ons en een deel van onze 'mixed' family toen we nog in Groningen woonde
Goed wij gaan dus een heel weekend op bezoek want voor ons is het dezelfde afstand met de auto als dat je vanuit Nederland naar Parijs zou gaan, peanuts dus. En ik kan je zeggen ik verheug mij er onwijs super ontzettend mega veel op, ja zijn dat genoeg benamingen er voor?.
maandag 20 april 2015
Eierkoeken
Eierkoeken, de hit van de Sonja bakker tijd, iedereen ging toen aan de eierkoeken omdat ze gezond zouden zijn. Maar wat men vergat is dat het erop doen van boter, suiker of wat ze er ook allemaal ook opgooide nou net niet de bedoeling was.
Ondanks dat de Sonja Bakker tijd allang voorbij is eet men nog steeds graag eierkoeken en dan met name de scholieren die een hele zak vol bij de Albert Heijn kopen, want het is niet duur en je hebt er gelijk een stuk of 10 eierkoeken om je schooldag mee door te komen.
Maar wist je dat eierkoeken een van de makkelijkste dingen is om zelf te maken en wat is nou lekkerder dan zelfgemaakte verse eierkoeken?.
Ik denk dat je er niet eens 20 minuten voor nodig hebt om het voor te bereiden en af te bakken.
Ik denk dat je er niet eens 20 minuten voor nodig hebt om het voor te bereiden en af te bakken.
zondag 19 april 2015
Take away in my days
Ik blijf het zeggen hé, de week is zo voorbij en daar zit ik dan weer op zondag avond alle foto's te plakken in de Take away. Ik moet mijn telefoon gaan bedanken dat die aangeeft wanneer de foto's zijn gemaakt anders kwam ik denk ik nog meer in de knoei want alles staat werkelijk waar bij mij door elkaar, de door mij gemaakte foto's, whatsapp foto's noem het maar op. Ik bedenk me dan zo nu en dan 'Annelot waarom zet je niet direct per dag de foto's in je blog en sla je het op' en je raad het waarschijnlijk al, het gaat niet verder dan het me alleen bedenken ;)
donderdag 16 april 2015
#1 Ik hou van Holland
Ik mis mijn Nederland en besef me hoeveel ik van 'mijn' Nederland hou. En weetje? Ik hou ook van de Nederlandse regen en het grauwe weer waar we zo vaak over kunnen zeuren.
Ik denk dat ondanks ons gezeur er zoveel meer leuke dingen zijn aan ons Nederland, kijk mee naar wat ik bedoel.
Ik denk dat ondanks ons gezeur er zoveel meer leuke dingen zijn aan ons Nederland, kijk mee naar wat ik bedoel.
woensdag 15 april 2015
Vegaburger met jalapeño saus
Ik ben een vlees liefhebber without doubt maar ik hoef niet elke dag vlees te eten om me voldaan te voelen, en ik moet zeggen ik lust gelukkig ook aardig veel buiten het vlees om en dan met name de zoete aardappel en kikkererwten vind ik het lekkerste
Ik kwam op het idee om van deze 2 ingrediënten een burger te maken want ik wist van kikkererwten kun je de lekkerste falafel maken dus waarom niet een burger?
Door de jalapeño saus krijg je toch een klein beetje pit bij je burger en zo heb je een mooi maar vooral lekker geheel van zoet en pittig.
Ik kwam op het idee om van deze 2 ingrediënten een burger te maken want ik wist van kikkererwten kun je de lekkerste falafel maken dus waarom niet een burger?
Door de jalapeño saus krijg je toch een klein beetje pit bij je burger en zo heb je een mooi maar vooral lekker geheel van zoet en pittig.
dinsdag 14 april 2015
Oh nee! Mijn Nederlands.
De woorden vliegen er sneller uit dan mijn hersens werken, de volgorde gaat een beetje vreemd en zo af en toe komt er ineens een buitenlands woord tussendoor. Help mijn Nederlands veranderd!
maandag 13 april 2015
De lekkerste homemade frietjes
Nederlandse frietjes zijn niet na te maken. Hoe ze smaken en de structuur ervan kan je alleen maar bij de cafetaria krijgen en einde discussie. Maar met deze eigen gemaakte frietjes kom je wel in de buurt van de perfecte thuis gemaakte frietjes, en is het niet meer fast food maar slow ´fast´ delicious food!
zondag 12 april 2015
Take away in my days
Een iets wat bijzondere take away in my days omdat van zaterdag op zondag vloog mijn (onze) lieve Rocco vanuit Uruguay vanuit Matias zijn ouders huis naar mijn ouders in Nederland toe.
Ik vond het zelf ontzettend spannend omdat het de eerste keer was dat Rocco zo´n eind alleen zou vliegen en omdat hij sinds on vertrek bijna 2 jaar geleden weer in Nederland zou zijn, het land waar die geboren is en waar er heeeeeel veel honden vriendjes wonen van hem. Ik vond het zo spannend en volgens mij sliep ik daardoor ook de hele week minder goed, in ieder geval kijk je mee?!
vrijdag 10 april 2015
Dingen die je hoort als vriendin van
Ik heb al wel vaker beschreven hoe mensen van buitenaf tegen andermans leven kunnen kijken en dan doel ik op hoe mensen tegen mij / ons leven kunnen kijken als ze horen dat Matias voetballer is. Ik heb de meest typerende dingen voor je opgeschreven die ik ´om de oren gegooid´ krijg ;) Nieuwsgierig wat? lees dan verder.
donderdag 9 april 2015
Citroen pasta
Als de thermometer in San Juan minstens boven de 35 graden aangeeft en je je kapot zweet bij alles wat je doet in huis is zelfs koken niet altijd graag gewild.
Het is veel te warm om boven dampende pannen te staan of voor een warme oven staan dus uitgebreid koken doe ik liever niet veel. Doe mij maar lekkere frisse salades en vooral makkelijke pasta's , en zo hierbij ook de vooral makkelijke citroen pasta, een pasta inclusief saus die niet langer duurt dan dat je pasta moet koken.
Ik las net op nu.nl dat toevallig vandaag de eerste warme dag van 2015 in Nederland zou zijn, Het is misschien niet zomer heet maar wel een goed excuus voor deze pasta ;) Easy and fast dat is deze pasta en dus ook snel op jouw bord vanavond!
Het is veel te warm om boven dampende pannen te staan of voor een warme oven staan dus uitgebreid koken doe ik liever niet veel. Doe mij maar lekkere frisse salades en vooral makkelijke pasta's , en zo hierbij ook de vooral makkelijke citroen pasta, een pasta inclusief saus die niet langer duurt dan dat je pasta moet koken.
Ik las net op nu.nl dat toevallig vandaag de eerste warme dag van 2015 in Nederland zou zijn, Het is misschien niet zomer heet maar wel een goed excuus voor deze pasta ;) Easy and fast dat is deze pasta en dus ook snel op jouw bord vanavond!
woensdag 8 april 2015
Ik ben trots #2
Een tijd terug heb ik een ik ben trots geschreven over mijn ouders en ik schreef toen ook dat het misschien zo af en toe zou terug keren en hierbij dus deel 2.
Ik las bij www.2wmn.nl een artikel over het naar opa en oma toe gaan en hoe zij dat vroeger had ervaren. Nu bracht mij dat aan het denken aan mijn eigen oma , de moeder van mijn moeder. En niet zozeer praat ik alleen over het trots zijn op haar maar over hoe wij de laatste jaren van haar leven haar hebben meegemaakt en daar naar gehandeld hebben. Ik vertel je graag meer!
Ik las bij www.2wmn.nl een artikel over het naar opa en oma toe gaan en hoe zij dat vroeger had ervaren. Nu bracht mij dat aan het denken aan mijn eigen oma , de moeder van mijn moeder. En niet zozeer praat ik alleen over het trots zijn op haar maar over hoe wij de laatste jaren van haar leven haar hebben meegemaakt en daar naar gehandeld hebben. Ik vertel je graag meer!
maandag 6 april 2015
Focaccia
Mensen kopen vaak de focaccia kant en klaar uit de supermarkt en alhoewel die niet vies is, is het wel zonde om het kant en klaar te kopen want hij is niet alleen slap als je hem zo koopt maar ook een heel stuk duurder dan wanneer je het zelf maakt. Wij ontdekte de focaccia in Italië toen wij van Elba weer naar huis gingen en vroeg in de ochtend focaccia bij de bakker kochten voor onderweg met onze zelfgemaakte tonijn salade, mmm als ik er weer aan denk krijg ik alweer honger!
In ieder geval focaccia is zo ontzettend makkelijk om het zelf te maken en ik laat je zien hoe je het zelf maakt!
In ieder geval focaccia is zo ontzettend makkelijk om het zelf te maken en ik laat je zien hoe je het zelf maakt!
zondag 5 april 2015
Take away in my days
Jemig ik blijf het zeggen de week vliegt voorbij !! als ik volgende week mijn take away in my days upload is onze Rocco al bij mijn ouders in Nederland en spannend dat ik het vind!! Goed eerst deze week maar uploaden ;) kijk je mee!
zaterdag 4 april 2015
The Lente / paas tag
Het is officieel lente in Nederland en alhoewel het bij mij nu herfst is doe ik graag een tag die geïnspireerd is op de lente en waar jullie je dus eventueel in terug kunnen vinden.
Ik heb voor jullie de lente/ paas tag ingevuld! kijk je mee?
Ik heb voor jullie de lente/ paas tag ingevuld! kijk je mee?
woensdag 1 april 2015
Quiche ´Alsacienne´
Quiche ´Alsacienne´ , een welbekende quiche met als hoofdingrediënt kaas en spek wat eigenlijk de quiche Lorraine is maar door het uitje word het dus de quiche Alsacienne.
Ik zet expres de Alsacienne tussen haakjes omdat ik deze quiche altijd als de quiche van mijn moeder kende en niet als de quiche Alsacienne. De quiche die mijn moeder maakte als we ergens een familie feest hadden en die ze dan meenam omdat hij makkelijk een dag van te voren gemaakt kon gemaakt worden en makkelijk vervoerbaar was en hij staat dan ook handgeschreven in mijn eigen kookboekje die overal mee naar toe gaat.
Nu met Pasen in het zicht is zo'n quiche ook een makkelijke uitkomst, niet nodig om vroeg in de keuken te staan om een paasbrunch voor te bereiden. Met deze quiche is het zo gefikst;)
Ik zet expres de Alsacienne tussen haakjes omdat ik deze quiche altijd als de quiche van mijn moeder kende en niet als de quiche Alsacienne. De quiche die mijn moeder maakte als we ergens een familie feest hadden en die ze dan meenam omdat hij makkelijk een dag van te voren gemaakt kon gemaakt worden en makkelijk vervoerbaar was en hij staat dan ook handgeschreven in mijn eigen kookboekje die overal mee naar toe gaat.
Nu met Pasen in het zicht is zo'n quiche ook een makkelijke uitkomst, niet nodig om vroeg in de keuken te staan om een paasbrunch voor te bereiden. Met deze quiche is het zo gefikst;)
maandag 30 maart 2015
Worteltaart met monchou topping
Pasen !! en wat past er nou beter bij Pasen dan een echte worteltjes taart.
Snijd hem zoals ik deed in een worteltjes vorm en geef je monchou topping een kleurtje en maak er ook nog een echt worteltje van , van je wortel taart ;) wees creatief en het is zelfs leuk om met je kinderen en /of kleinkinderen deze taart te versieren op Pasen!.
Snijd hem zoals ik deed in een worteltjes vorm en geef je monchou topping een kleurtje en maak er ook nog een echt worteltje van , van je wortel taart ;) wees creatief en het is zelfs leuk om met je kinderen en /of kleinkinderen deze taart te versieren op Pasen!.
zondag 29 maart 2015
Take away in my days
Ineens sprong ik overeind, Het is nu 5 uur verschil ipv 4 uur en ik moet alle foto's nog uploaden !! snel snel snel. En toen bedacht ik toen ik goed ging terug rekenen dat ik eigenlijk altijd al volgens de 5 uur tijdsverschil heb geplaatst omdat ik Colombia gewend was, haha niks nieuws of anders dus maar wel weer een week in foto´s !
zaterdag 28 maart 2015
Zondagse nostalgie
Zo leuk , ik merkte de vorige zondagse nostalgie dat heel veel mensen dingen herkende en ook heel veel mensen reageerde op Facebook en vooral op de rang snoepjes. Alsof iedereen bijna wel een bijna keer gestikt ervaring met de rang snoepjes heeft gehad.
In ieder geval dit keer geen gevaarlijke snoepjes in de zondagse nostalgie maar weer andere leuke dingen! kijk je mee?
In ieder geval dit keer geen gevaarlijke snoepjes in de zondagse nostalgie maar weer andere leuke dingen! kijk je mee?
donderdag 26 maart 2015
Recent bekeken films
Iets nieuws op de blog en zo af en toe zal dit voorbij komen want misschien breng ik jullie wel op een idee voor een film of raad ik hem juist giga af ;) Kijk mee welke films ik recent heb bekeken en wat ik er van vond.
woensdag 25 maart 2015
Salade van asperges en geitenkaas
Met Pasen verschijnt vooral de asperge en de eiergerechten op tafel, tenminste bij mij thuis. En met deze salade heb jij binnen een handomdraai een makkelijke snelle salade gemaakt die perfect voor een uitgebreide lunch is. Eet het met een lekker stuk donker brood ( passie & liefde brood van de Albert Heijn , mijn favoriet)
dinsdag 24 maart 2015
Je bent nooit te oud voor.
Een tijdje terug liepen Matias en ik in de Walmart om te kijken wat er allemaal te halen was en kwam ik bij de kassa toen we onze spullen afrekende een snoep flesje tegen die je dan in de poeder moest dippen en het eraf moest likken. Voor mij iets wat ik van vroeger kende dat ik het toen bij de Bart Smit kocht van mijn eigen gespaarde zakgeld.
maandag 23 maart 2015
kip pesto
In Zuid-Amerika eet men 4 keer. Ontbijt , lunch , tussendoor en avond eten, Wij als Nederlanders daarentegen eten heel braaf ons ontbijt , broodje als lunch en als je eventueel bij je opa en oma eet dan eet je warm , kleine snack of koekje in de middag bij een kop thee en het avond eten.
zondag 22 maart 2015
Take away in my days
De week waarin mijn ouders woensdag weer weg gingen en we weer ´alleen´ achter bleven, kijk je mee?!
zaterdag 21 maart 2015
Zondagse nostalgie
We gaan weer nostalgisch doen en terug blikken op dingen die wij of tenminste ik absoluut herken van vroeger! kijk je mee?
donderdag 19 maart 2015
Foodie bucket list 2015
Een bucket list , iedereen kent het wel en zo niet dan ken je op z´n minst de film the bucket list. Het houd in dat je een lijst maakt van wat je nog wilt doen. Of dat nou binnen een jaar is of voordat je dood gaat ( soort van try before you die) en noem maar op.
Jij kiest zelf je tijdslimiet en je kiest zelf wat je erop wilt hebben , en het leuke aan een bucket list is dat je jezelf een soort van uitdaagt dingen te doen die je gewoon niet mag vergeten. Ik heb een food bucket list gemaakt met wat ik op dit moment heel graag zou willen eten of maken of hebben, en laten we zeggen dat dit een bucket list is voor het jaar 2015.
Jij kiest zelf je tijdslimiet en je kiest zelf wat je erop wilt hebben , en het leuke aan een bucket list is dat je jezelf een soort van uitdaagt dingen te doen die je gewoon niet mag vergeten. Ik heb een food bucket list gemaakt met wat ik op dit moment heel graag zou willen eten of maken of hebben, en laten we zeggen dat dit een bucket list is voor het jaar 2015.
Help, mijn seizoen klok is in de war
Ik zei afgelopen week tegen mijn moeder , heerlijk hoor dat warme weer maar ik heb eigenlijk helemaal geen winter gehad. Mijn opa en oma gingen altijd ergens in januari voor minstens 2 maand naar Indonesië, overwinteren deden ze dan. Ze gingen bij hun Indonesische vrienden op bezoek maar vooral in het hotel zitten en niks doen, genieten van het weer. Heerlijk leek mij dat altijd , weg met de kou en het grijze weer wat we in Nederland zoveel hebben en weg met die vieze mot regen als je net de deur uit moet
woensdag 18 maart 2015
ik , Annelot het kreng
Tranen , getsiederrie blijf ik daar zo 2 keer per jaar over schrijven? Tranen waarvan ik soms mij afvraag hallo kunnen jullie er nou werkelijk zo langzamerhand nooit aan wennen?
Van die vervelende tranen die je al ver van te voren voelt opkomen, die brok in je keel en dan vooral heel hard proberen te concentreren op iets anders en als dan een begin van die tranen doorkomen doen alsof je gaapt zodat je een excuus hebt waarom je van die water ogen hebt.
Van die vervelende tranen die je al ver van te voren voelt opkomen, die brok in je keel en dan vooral heel hard proberen te concentreren op iets anders en als dan een begin van die tranen doorkomen doen alsof je gaapt zodat je een excuus hebt waarom je van die water ogen hebt.
maandag 16 maart 2015
donderdag 12 maart 2015
als ik (graag) alleen ben
Voordat ik überhaupt verder schrijf laten we eerst duidelijk maken dat nee met als ik (graag) alleen ben bedoel ik niet dat ik graag zonder Matias ben ;).
Soms is het lekker om alleen te zijn maar heeft het ook zo zijn nadelen , welke en waarom ?
Soms is het lekker om alleen te zijn maar heeft het ook zo zijn nadelen , welke en waarom ?
dinsdag 10 maart 2015
Easy and Fast : Peren taartje
Nadat hier thuis alle choco karamel taartjes binnen een dag waren opgesmuld had ik nog in een vakje in de koelkast wat overgebleven deeg liggen , en hoe kan het ook anders ik had zo´n middag waar ik me 110% dood verveelde en aangezien alles en iedereen hier in de middag siësta houd kon ik zelf nou ook niet bepaald veel ondernemen.
En wat doe je dan als je je verveeld , overgebleven deeg in de koelkast hebt en in de fruitschaal nog net een peer ziet liggen die echt op moet want anders beland hij in de prullenbak? Juist dan maak je snelle en vooral makkelijke peren taartjes.
En wat doe je dan als je je verveeld , overgebleven deeg in de koelkast hebt en in de fruitschaal nog net een peer ziet liggen die echt op moet want anders beland hij in de prullenbak? Juist dan maak je snelle en vooral makkelijke peren taartjes.
zondag 8 maart 2015
vrijdag 6 maart 2015
tosti asado
Een asado tosti , ja waar restjes wel niet goed voor zijn want deze tosti is goddelijk mensen. Vorige week hebben wij op onze mini barbecue een asado voor 2 gehad en hadden we ( ik had het beetje express zo gepland) een stuk entrecote over. Ik had namelijk besloten dat ik de volgende dag met veel kaas , entrecote en chimichurri een tosti wou maken waar je u tegen zou zeggen en naar mijn mening is dat dubbel en dwars gelukt! kijk mee hoe ik deze tosti maakte.
maandag 2 maart 2015
Chimichurri
Chimichurri is kenmerkend voor een echte Zuid Amerikaanse parrilla. Je maakt het een paar dagen van te voren zodat alle smaken goed tot z´n recht komen, en vervolgens bij de asado eet je het over het vlees heen dat een heerlijke rokerige smaak heeft. Tegenwoordig kun je zelfs van Hellmans in de supermarkt chimichurri in een knijpfles kopen maar nee mensen aub maak dit zelf! Het is zo makkelijk en zo zo ontzettend lekker als je het zelf maakt en een paar dagen van te voren in de koelkast laat, en je kan het ook nog eens lang bewaren! enne ps: koop niet het knorr pakket van argentijnse chimichurri, dit is verre weg van wat chimichurri daadwerkelijk is. Gewoon zelf maken dus.
zondag 1 maart 2015
Take away in my days
Terwijl ik deze take away maak hoop ik zo dat hij wilt gaan uploaden. We hebben nog geen WiFi maar ik heb wel 3G op de telefoon, helaas is 3G hier in San Juan alsof je nog op internet via de kabel moet ofzo. Nog nooit zulk sloom en slecht netwerk op de telefoon gehad. Maaaarrr maakt niet uit we gaan ons best doen! Take away!
vrijdag 27 februari 2015
Throwback day
Mensen ik ben enthousiast over deze blog, ik ben stiekem een beetje dol op de zogenoemde throwback . Ik volg op Facebook meerdere pagina's waar dingen uit de jaren 90 , vroeger van Nederland etc voorbij komen. Vooral nu ik zo ver weg ben van alles wat thuis is vind ik het nog leuker om dingen van vroeger te zien. Het leek me dan ook leuk om zo nu en dan een throwback op de blog te plaatsen. Ik heb er al wel eens een tag over ingevuld maar er is nog zooooveel meer wat ons aan vroeger doet denken en het delen waard is. Dus laten we eens een blik terug werpen! enne ps: ik heb echt lol gehad met het vinden van allemaal dingen van vroeger dus ik hoop dat jij net zoveel lol erom hebt en dingen herkend
woensdag 25 februari 2015
choco karamel mini taartjes met een snufje zout.
Zout , karamel en chocolade.. Dat spookte al lang in mijn hoofd nadat een vriendin een niet geslaagde tony chocolony taart had gehad en ik vastbesloten was een goede en nog betere variant te maken. Nu heb ik niet echt een taart gemaakt maar meer een mini taartje met een heerlijke brosse bodem, smeuïge karamel met daarboven op zachte chocolade. Benieuwd hoe? check snel verder.
dinsdag 24 februari 2015
De meest onbenullige zakjes en pakjes
Oh mensen... laten we eerlijk beginnen met dat ik aardig anti pakjes en zakjes ben opgevoed en ik dus waarschijnlijk sneller slecht tegen een pakje of zakje aan kijken dan een gemiddeld mens.
maandag 23 februari 2015
Cinnabon american pancakes
Cinnabon american pancakes , kaneel pannenkoeken of mislukte zeeuwse bolussen zoals mijn ouders het noemden na het zien van de foto.
Het doet er niet toe hoe je het wilt noemen , waar het om gaat is dat de combinatie van de kaneel met de vanille glaze en de luchtige pannenkoek perfect is voor een luxe toetje , zoetig ontbijt of koud als tussendoortje.
Het doet er niet toe hoe je het wilt noemen , waar het om gaat is dat de combinatie van de kaneel met de vanille glaze en de luchtige pannenkoek perfect is voor een luxe toetje , zoetig ontbijt of koud als tussendoortje.
Take away in my days
Maandag
Zie hier het weer haha fris hoor !! We bekeken vandaag een appartement wat erg netjes en ruim bleek te zijn alleen had het helemaal niks qua meubels... Dat werkt helaas niet voor ons tenzij de club meubels erin wilt zetten. We zijn helaas erg afhankelijk dat een plek gemeubileerd is want je wilt gewoon je geld niet erin stoppen als je eventueel na een jaar of 2 weer weggaat en het internationaal verhuizen van spullen giga duur is ( de spullen van Nederland naar Uruguay verschepen kostte al meer dan 2500 euro voor maar 17 verhuisdozen zonder een enkel meubelstuk )
Goedemorgen *gaap , ik werd om half 6 al wakker uit mezelf en ik kwam onmogelijk in slaap terug , gelukkig hebben we tijdsverschil in Nederland dus ik zat een beetje op whatsapp en op Facebook.
Vandaag was het best wel een stomme domme dag , bijna iedereen ( behalve Matias ) was vrij in Argentinië dus ook alle winkels en restaurants waren dicht. We hadden geen contant geld op zak en moesten aardig eind lopen om te pinnen omdat de dichtstbijzijnde bank dicht bleek te zijn.
Het enige wat we vandaag konden halen was een kippetje van een straat barbecue of eten halen bij tankstation , Brrr. Kun je in Nederland bijna niet voorstellen dat werkelijk alles inclusief horeca gelegenheden dicht zijn.
Dinsdag
Ik ben helemaal vergeten foto's te maken alhoewel er ook niet veel te doen was want vandaag was ook alles dicht hier. Ja en maandag en dinsdag had bijna iedereen vrij en dat na een weekend!! Gelukkig konden we iets online bestellen want ook het hotel restaurant was al 4 dagen dicht. Ik had een kip Milanese met ham en kaas , niet veel bijzonders.
Vlak voor het slapen gaan was eindelijk de Sims 4 bijna klaar met downloaden , hij was al aan het downloaden sinds s'middags 15:00 toen hij officieel werd gereleased en later ( na deze foto) toen hij eindelijk klaar was kwam ik erachter dat hij in het Spaans was gedownload dus moest ik alles opnieuw instellen en hem helemaal opnieuw weer downloaden ..... Geduld geduld
Woensdag
Ik vergeet foto's te maken zoals je ziet op zulke 'saaie' dagen !! Het was vandaag fris en ja ik lijk gek met 23 graden alleen als je komt van 36 graden naar 23 graden met regen is dat echt een verschil haha.
Woehoeeee ik kon eindelijk de Sims spelen s'avonds na 2 keer gedownload te hebben. Yep thats me !!
Ik at ondertussen deze oreo torta, een soort alfajor ( Google het maar ;)) met oreo koekje in het midden met daaromheen dulce de leche , cake en chocolade en ja na een zo'n ding ben je al vol.
Donderdag
Ik krijg al her en der deze foto toegeappt of alles rustig was bij ons ;) Argentinië is nog aardig corrupt met bepaalde dingen en als je het nieuws beetje gevolgd hebt weet je dat er een advocaat onderzoek deed naar de presidente en haar betrokkenheid bij het vrijspreken van ...... Iran? Ergens in de jaren 90 nadat Iran ( ik weet niet meer zeker welk land was haha) een aanslag in Buenos Aires hadden gepleegd. En een dag voordat hij zijn onderzoek naar de presidente aan de rechters openbaar zou maken is hij dood in de badkuip in zijn huis gevonden. Het leek op zelfmoord maar er is geen enkel kruitspoor op z'n handen gevonden. Er word dus geprotesteerd omdat men denkt en de kans dus groot is dat de advocaat vermoord is door mensen binnen de politie / regering.
In de middag hebben we een duplex bekeken en dat is uiteindelijk ook de plek geworden waar we naar toe gaan om te wonen de komende tijd. Na het bekijken van het huisje liepen we even naar de supermarkt die op de hoek zit en kwam ik deze Bols likeur in de smaak dulce de leche tegen. Ik word werkelijk gek van al dat dulce de leche haha ik vind het niet vies hoor maar het is veel te zoet om bij alles te gebruiken zoals ze hier doen.
Terug in het hotel ging ik bezig met de Sims woehoe !! Ik speel de Sims al sinds dat de eerste uit kwam en heb ook meerdere uitbreidingen gehad toen , van superster tot bovennatuurlijk van de Sims 3. Ik kon dus ook niet wachten tot Sims 4 eindelijk voor de Mac uitkwam ;)
Het hotel restaurant was eindelijk open maar of ik er zo blij mee was met wat ze serveerde ? GETVER !!! Ik kreeg kip met mosterdsaus. Kun je überhaupt de kip herkennen ??
Vrijdag
Goedemorgen , Matias vroeg aan mij of hij ook een huis mocht bouwen in de Sims haha hoe leuk!! Hij zat ook geconcentreerd te bouwen zoals je ziet.
Oh boy .... Mijn dag kon niet meer stuk! Ik heb deze kitchenaid staafmixer set besteld en mijn ouders nemen hem mee. Ik wou een machine hebben die ik voor beetje alles kon gebruiken ipv alles opnieuw apart te moeten kopen maar een normale Philips staafmixer zonder andere functies was hier al 105 euro ongeveer dus dat ik deze kitchenaid in Nederland voor 149 euro kon bestelen was een geschenk uit de hemel !!! Deze ga ik mooi overal mee naar toe nemen en krijgt later een prachtig plekje in onze keuken in Nederland ;)
Welkom in mijn groepsapp met 3 vriendinnen , we hadden het over borstvoeding geven en kwamen uit op lege theezakjes hahah... Af en toe gaat het werkelijk nergens over op zo'n app maar is het wel meer dan gezellig.
Onze avond kop thee in een plastic bekertje gaat mee naar de kamer en wij gaan onze oogjes sluiten ... Night night
Zaterdag
We verhuisde vandaag van hotel naar de duplex die we gekozen hadden dus be ready ik zal jullie de foto's laten zien van het huisje.
De keuken die naast de woonkamer zit , we hebben ook een gang nog met 1 wc en een balkon naast de woonkamer.
De trap naar boven en de gang links zie je naar de voordeur en onder de trap zit de wc.
Dit is de overloop boven met recht naar voren de logeerkamer , rechts zit de badkamer en onze slaapkamer.
En nog een balkon bij onze slaapkamer!
En dit is vanuit de voordeur , rechts is de trap naar beneden en daar ga je ook maar buiten maar we hebben zeg maar een soort binnen pleintje waar het heel rustig is ! Heerlijk.
Zondag
we gingen vandaag naar de walmart want behalve een bed , bank , tafel en stoelen had het huis niks qua borden , pannen noem maar op dus dat moesten we zelf kopen en walmart scheen het goedkoopste te zijn dus op naar walmart !!
Ondertussen aten we bij havanna's wat beroemd is in Argentinië om hun alfajores ( Google het maar eens ;) ). Samen deelde we een broodje met parmaham en tomaten en nam ik een frappe en Matias een espresso met crema en dulce de leche.
De avond sloten we af met een corona die we deels opdronken samen... Ja deels want dit is een mega corona !! Maar het is best lekker een ijskoude corona terwijl het warm buiten is , gevoel van vakantie toch een beetje ;)
Dit was onze week weer , ik typ dit terwijl ik internet van de buren heb gestolen en ik bij een hoekje van de kamer moet zitten om zo bereik te krijgen haha. We moeten nog veel regelen voor in huis en voor mijzelf dus het word weer een drukke week !
donderdag 19 februari 2015
the 3 things tag
Na dagen lang moeite te hebben gehad met inspiratie vinden voor persoonlijke blogposts kwam ik hier en daar op leuke tags en besloot ik weer een paar in te vullen voor jullie !
maandag 16 februari 2015
Pasta Bolognese
Vroeger vond ik deze pasta bolognese van mijn moeder maar matig, maar nu als ik het zie, ruik en proef denk ik ahhhh lekker dit is pas echt pasta voor als het koud of regenachtig weer buiten is en je zit lekker warm binnen. Comfort food !!
zondag 15 februari 2015
donderdag 12 februari 2015
Borrel night #4 , Vlees plankje
Op naar borrel night 4 ( he op vrijdag? jazeker mensen we doen het dit keer op vrijdag!) . En dit keer over vlees. En jawel we houden allemaal van een stukje vlees , gesneden worst of zelfs een gehaktballetje bij een avondje borrelen, en nee ik heb het niet over de bitter garnituur mensen.
woensdag 11 februari 2015
Reizen met je viervoeter
Een hond is zodra je hem in huis haalt jouw verantwoordelijkheid en de hond is ook afhankelijk van jou, je zorgt ervoor met heel je hart elke dag.
dinsdag 10 februari 2015
Mijn special fashion items
Men zegt dat als je een jaar lang iets niet hebt gedragen dat je het dan ook niet meer gaat dragen en het weg moet gooien of geven.
Maar soms heb je van die speciale items in je kast die je gewoon never nooit kan weg doen of je ze nou wel of niet draagt, en zo heb ik ook (genoeg) van die items die ik gewoon niet weg kan doen en zelfs af en toe kijk ik er gewoon naar en denk ik wat is ´die´ mooi.
Kijk je mee?
Maar soms heb je van die speciale items in je kast die je gewoon never nooit kan weg doen of je ze nou wel of niet draagt, en zo heb ik ook (genoeg) van die items die ik gewoon niet weg kan doen en zelfs af en toe kijk ik er gewoon naar en denk ik wat is ´die´ mooi.
Kijk je mee?
maandag 9 februari 2015
Pasta pesto
Nadat ik 2 week geleden op borrel night de pesto had gemaakt ( klik hier voor het recept) hield ik natuurlijk behoorlijk wat pesto over en sja je gebruikt het niet dagelijks de pesto dus bedacht ik me dat ik de pesto het beste kon gebruiken voor een simpele maar smaakvolle pasta !
zaterdag 7 februari 2015
Borrel night #3 Kaas plankje
Je ziet het altijd terug komen bij tapas maar ook op de gewone borrel kaart in cafeetjes en restaurants. Een kaas en of vlees plankje , en mensen wat zijn wij dol op dat soort plankjes.
We zijn dan al van nature een kaaskop en serveren op verjaardagen de blokjes kaas met mosterd of de leverworst en droge worst, maar bij een borrel avond kan je echt wel wat verder komen dan alleen het blokje kaas met mosterd of de lever en droge worst.
Deze derde editie van de borrel night gaat over kaas !
We zijn dan al van nature een kaaskop en serveren op verjaardagen de blokjes kaas met mosterd of de leverworst en droge worst, maar bij een borrel avond kan je echt wel wat verder komen dan alleen het blokje kaas met mosterd of de lever en droge worst.
Deze derde editie van de borrel night gaat over kaas !
donderdag 5 februari 2015
Lemonade frappe
Lemonade oftewel limonade vind je overal hier in Colombia, ik weet niet of het echt bij de cultuur hoort maar het is in ieder geval op elke kaart te vinden en ik vind de limonade van hier errug lekker.
woensdag 4 februari 2015
Indo wrap
Deze wrap is afgeleid van een recept op culy.nl wat heet Indonesische wrap dus ja noem ik het afgekort indo wrap ;) Het is een heel simpel recept waar bijna alleen maar snijwerk komt kijken en verder niet echt. Ik heb het recept van culy gebruikt en hier en daar kleine aanpassingen / toevoegingen gemaakt
Welcome to Argentina.
Prepare for landing.We zijn geland in Argentinie , we zijn gestrand in een hotel in San Juan.
maandag 2 februari 2015
Warme koekjes met citrus
Warme koekjes, nee het zijn geen warme koekjes zoals warme soep. Maar warme koekjes van de smaak die ze hebben in combinatie met de citrus, het warme van het vleugje kruiden.
Take away in my days
Goedemorgen maandag ! Goedemorgen Nederland en jemig wat heb ik een onstuimige week achter de rug.
Binnen minder dan een week tijd ben ik van Colombia naar Uruguay naar nu Argentinië gegaan.
Ik met mijn verschrikkelijke panische vliegangst heb welgeteld 4 keer gevlogen sinds dinsdag! Ik lig nu in een hotel bed plat... Moe .... Gaar... En bijna vergeten de foto's online te zetten maar Lets go!
vrijdag 30 januari 2015
Borrel night #2 knoflook champignons
Vandaag het tweede recept van de borrel night editie en dit recept is een aardig origineel tapas gerecht volgens mij, namelijk de knoflook champignons.
Dit is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten en je kan het zelfs van te voren maken om koud te eten echter ik raad je aan om het gewoon warm te eten.
Op naar het tweede recept van borrel night!
Dit is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten en je kan het zelfs van te voren maken om koud te eten echter ik raad je aan om het gewoon warm te eten.
Op naar het tweede recept van borrel night!
donderdag 29 januari 2015
Gastblog : Pim Prins met Brikkels
Deze keer een speciaal gastoptreden in The Love Bagage! Want waar je ook ter wereld bent, of wat je aan het doen bent, iedereen kan altijd wel wat zoetigheid gebruiken. Of je nou een feestje te vieren hebt en wat wilt uitdelen, of dat je je verdrietig voelt en de behoefte hebt om 3 kilo aan te komen door het weg te eten, dit gerecht is daar allemaal ideaal voor. Sterker nog, ik ken mensen die normaliter chocola niet zo lekker vinden of helemaal niet lusten, maar weg zijn van dit gerecht! Zoiets kan je natuurlijk niet laten liggen en dit moet de wereld uiteraard weten.
We hebben het hier over Brikkels, een heerlijke variant van chocolade-karamel koekjes met een twist eraan. Het is niet alleen leuk om te eten, maar ook nog eens om te maken. Het kost absoluut weinig tijd om te maken en weinig ingrediënten, iets wat zeer fijn is voor de ongeduldige zoetekauwen onder ons. Hoe moet je het maken vraag je? Nou, je maakt het zo:
We hebben het hier over Brikkels, een heerlijke variant van chocolade-karamel koekjes met een twist eraan. Het is niet alleen leuk om te eten, maar ook nog eens om te maken. Het kost absoluut weinig tijd om te maken en weinig ingrediënten, iets wat zeer fijn is voor de ongeduldige zoetekauwen onder ons. Hoe moet je het maken vraag je? Nou, je maakt het zo:
Spice up die noodlesoep
Tijdens mijn middelbare school tijd was het werkelijk een hit om noodle soep te eten, van die pakjes die 30 cent kostte ( nog steeds) en je alleen maar kokend water bij toe voegde. En ik heb er zodanig aan meegedaan aan die noodle soep hit dat ik voor heel lang de noodle soep helemaal zat was. Ik kookte dan nog wel de soep in een pannetje met klein beetje water en deed er nog wat soja saus bij ipv alleen maar kokend water bij te gieten , maar daar hield het ook wel een beetje bij op.
maandag 26 januari 2015
Destination ´unknown´
Destination unknown , het zet jullie waarschijnlijk aan het denken waar ik het over heb
Dit keer geen recept , foto´s of praten over alledaagse dingen.
Dit keer een blogpost over hoe mijn leven echt kan zijn en die bestaat niet uit alleen maar recepten maken en kokkerellen. Mijn blog heet niet voor niets the love bagage want dat is wat ik doe met mijn leven , voor de liefde uit de bagage leven en vandaag werd ik weer met de ´harde´ waarheid geconfronteerd.
Onze bagage is gepakt , het huis is weer een huis zonder Nederlandse theebekers in de kast, geen ikea dekbed overtrek op het bed en de sloffen van de markt uit Roden staan niet meer in de gang.
Het is leeg en zo zijn ook mijn gedachtes op dit moment, leeg. Ik ben verdrietig maar misschien ook boos en ik weet niet wat ik moet voelen. Ik pak mijn bagage weer in met een gevoel van onmacht , het gevoel dat er dingen niet kloppen of niet horen te gaan zoals ze moeten gaan maar dat je er niks aan kan doen. Ik ben zoals het in iedere relatie is beschermend over mijn partner, een tijgerin over haar welpen.
Bij elke nieuwe plek maak je als voetballer een nieuwe stap , een nieuw begin. Nieuwe hoop dat je weer een stukje dichterbij kunt komen bij je droom. Je droom om groter te worden en beter te worden , elke wedstrijd te gaan met 110% en dat mensen voor je juichen en klappen, dat jij het verschil maakt met dat ene doelpunt of die ene pass. Elke dag is voor een voetballer een dag waar die zich moet bewijzen en moet hij werken voor zijn doel, Louis van Gaal zei laatst over Falcao -voor mij maakt het niet uit wat een speler kost of verdient, of hij 95 miljoen kost of 5.000, het maakt voor mij geen verschil , alle spelers moeten zich bewijzen-. Elke dag is van belang voor een speler , no matter who you are.
Mensen zullen altijd als ze horen dat je partner voetballer is denken dat je het maar makkelijk hebt en dat je leven lui en luxe is. Ze zullen altijd denken dat je een leven kan leiden als Messi of in ieder geval in de buurt komt terwijl maar 10 % als het al niet 5% is van dit hele wereldje daadwerkelijk genoeg verdient en genoeg geluk heeft om het goede leven van het voetballen te leiden.
Het voetbal leven gaat niet over rozengeur en maneschijn zoals men denkt , en het is verre weg van makkelijk en lui werk en je faalt misschien wel vaker dan de keren dat je succes hebt. Ik heb denk ik nog nooit zoveel tranen gelaten of onmacht gevoeld bij/voor werk zoals ik heb gedaan bij het voetbal (leven). Onmacht over invloeden van buitenaf , onmacht over hoe geld mensen blind kan maken en zo het harde werk of talent van anderen niet kunnen of niet willen zien. Onmacht over blessures of operaties op de meest ongelukkige momenten ( oké eerlijk is eerlijk , een operatie is nooit op het goede moment).
Tranen gelaten over elke keer weer goede hoop hebben en dat die in 1000 kleine stukjes geknald word, tranen gelaten over dat je iemand die je lief is elke dag zich 110% ziet geven en nooit ziet opgeven maar door ´niemand´ gezien word of in ieder geval niet krijgt wat hij verdient voor je gevoel. Of het nou ligt aan de verkeerde plek en het verkeerde moment of dat het ligt aan bepaalde mensen die niet willen zien doordat het overschaduwd word door andere zaken. Deze voetbal wereld geeft mij vaak de grootste onmacht en de grootste tranen.
Het huis is leeg , de bagage is vol en mijn hoop bij een nieuwe stap , een nieuw begin begint weer. Het moment zal komen dat de onmacht en de tranen ergens voor nodig waren, daar ben ik van overtuigd. Dat het ons ergens brengt wat wel onze plek is op het goede moment en dat het geluk weer een keer om de hoek komt kijken.
Dit keer geen recept , foto´s of praten over alledaagse dingen.
Dit keer een blogpost over hoe mijn leven echt kan zijn en die bestaat niet uit alleen maar recepten maken en kokkerellen. Mijn blog heet niet voor niets the love bagage want dat is wat ik doe met mijn leven , voor de liefde uit de bagage leven en vandaag werd ik weer met de ´harde´ waarheid geconfronteerd.
Onze bagage is gepakt , het huis is weer een huis zonder Nederlandse theebekers in de kast, geen ikea dekbed overtrek op het bed en de sloffen van de markt uit Roden staan niet meer in de gang.
Het is leeg en zo zijn ook mijn gedachtes op dit moment, leeg. Ik ben verdrietig maar misschien ook boos en ik weet niet wat ik moet voelen. Ik pak mijn bagage weer in met een gevoel van onmacht , het gevoel dat er dingen niet kloppen of niet horen te gaan zoals ze moeten gaan maar dat je er niks aan kan doen. Ik ben zoals het in iedere relatie is beschermend over mijn partner, een tijgerin over haar welpen.
Bij elke nieuwe plek maak je als voetballer een nieuwe stap , een nieuw begin. Nieuwe hoop dat je weer een stukje dichterbij kunt komen bij je droom. Je droom om groter te worden en beter te worden , elke wedstrijd te gaan met 110% en dat mensen voor je juichen en klappen, dat jij het verschil maakt met dat ene doelpunt of die ene pass. Elke dag is voor een voetballer een dag waar die zich moet bewijzen en moet hij werken voor zijn doel, Louis van Gaal zei laatst over Falcao -voor mij maakt het niet uit wat een speler kost of verdient, of hij 95 miljoen kost of 5.000, het maakt voor mij geen verschil , alle spelers moeten zich bewijzen-. Elke dag is van belang voor een speler , no matter who you are.
Mensen zullen altijd als ze horen dat je partner voetballer is denken dat je het maar makkelijk hebt en dat je leven lui en luxe is. Ze zullen altijd denken dat je een leven kan leiden als Messi of in ieder geval in de buurt komt terwijl maar 10 % als het al niet 5% is van dit hele wereldje daadwerkelijk genoeg verdient en genoeg geluk heeft om het goede leven van het voetballen te leiden.
Het voetbal leven gaat niet over rozengeur en maneschijn zoals men denkt , en het is verre weg van makkelijk en lui werk en je faalt misschien wel vaker dan de keren dat je succes hebt. Ik heb denk ik nog nooit zoveel tranen gelaten of onmacht gevoeld bij/voor werk zoals ik heb gedaan bij het voetbal (leven). Onmacht over invloeden van buitenaf , onmacht over hoe geld mensen blind kan maken en zo het harde werk of talent van anderen niet kunnen of niet willen zien. Onmacht over blessures of operaties op de meest ongelukkige momenten ( oké eerlijk is eerlijk , een operatie is nooit op het goede moment).
Tranen gelaten over elke keer weer goede hoop hebben en dat die in 1000 kleine stukjes geknald word, tranen gelaten over dat je iemand die je lief is elke dag zich 110% ziet geven en nooit ziet opgeven maar door ´niemand´ gezien word of in ieder geval niet krijgt wat hij verdient voor je gevoel. Of het nou ligt aan de verkeerde plek en het verkeerde moment of dat het ligt aan bepaalde mensen die niet willen zien doordat het overschaduwd word door andere zaken. Deze voetbal wereld geeft mij vaak de grootste onmacht en de grootste tranen.
Het huis is leeg , de bagage is vol en mijn hoop bij een nieuwe stap , een nieuw begin begint weer. Het moment zal komen dat de onmacht en de tranen ergens voor nodig waren, daar ben ik van overtuigd. Dat het ons ergens brengt wat wel onze plek is op het goede moment en dat het geluk weer een keer om de hoek komt kijken.
*Het is onzin , zegt het verstand. Het is belachelijk, zegt de trots.
Het is onmogelijk, zegt de ervaring. Het is wat het is, zegt de liefde.
zondag 25 januari 2015
zaterdag 24 januari 2015
Challenge me
Dit keer geen sharing sunday maar ik daag jullie uit! Nouja ik daag jullie uit ... ik vraag jullie om mij uit te dagen. Maar voor wat?
vrijdag 23 januari 2015
Borrel night #1 Pesto
Hoezo word dit borrel night genoemd en geen tapas night.? Omdat tapas meer bestaat uit de echt originele hapjes vanuit de spaanse historie en we mogen dan wel spaanse kaas of spaanse ham er tussen hebben zitten bij onze borrel night, onze hapjes zijn gekozen op wat wij lekker vinden en waar wij voor kiezen bij een avondje borrelen of als wij een avondje zin hebben in kleine hapjes in plaats van een avond maal. Vandaag het eerste recept van onze borrel night
PS: het hoeven niet eens echt recepten te zijn maar beschouw sommige gewoon als tips voor wat je snel bij een avondje borrelen kan maken.
Pesto. Eigenlijk is dit recept tot stand gekomen doordat wij nergens in de winkel pesto meer konden vinden, en ja ik weet dat pesto onwijs makkelijk is om te maken en ook veel lekkerder maar tot kort geleden hadden wij geen pijnboompitjes in huis door a: we het eerst niet konden en b: toen we het eindelijk konden vinden bleek het voor nog geen eens een klein bakje 48.000 pesos te kosten(even ter informatie dit is ongeveer 20 !!! ja 20 euro ).
Maar ineens begin december kregen wij een prachtig verrassing pakket van mijn voogd ouders - dat klinkt leuk he- en daar zaten jawel 2 bakjes van de Albert Heijn pijnboompitjes in, wiehoe !! Dus aan de slag met die overheerlijke zelf gemaakte pesto
Wat heb je nodig?
2 eetlepels licht geroosterde pijnboompitjes
30 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
6 eetlepels olijfolie
30 gram basilicum blaadjes
Laten we beginnen door de pijnboom pitjes licht te roosteren in een pan zonder olie.
En met licht roosteren bedoel ik dat er dus geen zwart of donkerbruin kleurtje op de pijnboom pitjes mag komen, waarom niet? omdat ze dan bitter van smaak worden en dat wil je niet.
Doe nu de pijnboom pitjes , Parmezaanse kaas en teen knoflook in een mixer / keukenmachine / vijzel en maal dit fijn.
Vervolgens voeg je de olijfolie en de blaadjes basilicum toe en mix je dit ook weer samen.
Nu kan je gelijk je pesto gaan gebruiken!. Als je over hebt of je maakt het voor later zorg er dan voor dat je het bewaard in een schone luchtdichte pot in de koelkast en giet altijd een klein laagje olie over je pesto heen.
Zodra je ziet hoe simpel en zoveel lekkerder eigen gemaakte pesto is dan hoef jij niet meer te zoeken in de supermarkt naar de pesto ;)
PS: het hoeven niet eens echt recepten te zijn maar beschouw sommige gewoon als tips voor wat je snel bij een avondje borrelen kan maken.
Pesto. Eigenlijk is dit recept tot stand gekomen doordat wij nergens in de winkel pesto meer konden vinden, en ja ik weet dat pesto onwijs makkelijk is om te maken en ook veel lekkerder maar tot kort geleden hadden wij geen pijnboompitjes in huis door a: we het eerst niet konden en b: toen we het eindelijk konden vinden bleek het voor nog geen eens een klein bakje 48.000 pesos te kosten(even ter informatie dit is ongeveer 20 !!! ja 20 euro ).
Maar ineens begin december kregen wij een prachtig verrassing pakket van mijn voogd ouders - dat klinkt leuk he- en daar zaten jawel 2 bakjes van de Albert Heijn pijnboompitjes in, wiehoe !! Dus aan de slag met die overheerlijke zelf gemaakte pesto
Wat heb je nodig?
2 eetlepels licht geroosterde pijnboompitjes
30 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
6 eetlepels olijfolie
30 gram basilicum blaadjes
En met licht roosteren bedoel ik dat er dus geen zwart of donkerbruin kleurtje op de pijnboom pitjes mag komen, waarom niet? omdat ze dan bitter van smaak worden en dat wil je niet.
Doe nu de pijnboom pitjes , Parmezaanse kaas en teen knoflook in een mixer / keukenmachine / vijzel en maal dit fijn.
Vervolgens voeg je de olijfolie en de blaadjes basilicum toe en mix je dit ook weer samen.
Nu kan je gelijk je pesto gaan gebruiken!. Als je over hebt of je maakt het voor later zorg er dan voor dat je het bewaard in een schone luchtdichte pot in de koelkast en giet altijd een klein laagje olie over je pesto heen.
Zodra je ziet hoe simpel en zoveel lekkerder eigen gemaakte pesto is dan hoef jij niet meer te zoeken in de supermarkt naar de pesto ;)