Maandag ( dit is de eerste week in Uruguay)
maandag 29 december 2014
zondag 28 december 2014
Van pizza naar Pasta.
Zo leuk als je besluit pizza te maken inclusief eigen gemaakte bodem&saus ( zoals ik altijd doe als we pizza eten). Vervolgens heb je je deeg staan te rijzen en doe je de tomaatjes in de oven om straks als gedroogde tomaatjes op de pizza te doen , kijk je een uur later merk je ineens dat de oven het niet meer doet!! ja echt he-le-maal kapot , aan knopjes draaien , aan en uit doen niks werkte meer. K¨T !!
De oven deed het al niet toen wij hier net woonde en was na een maand gemaakt en nu is die dus weer stuk. Daar zat ik dan met al rijzend deeg en gesneden tomaatjes.... en nu?
De oven deed het al niet toen wij hier net woonde en was na een maand gemaakt en nu is die dus weer stuk. Daar zat ik dan met al rijzend deeg en gesneden tomaatjes.... en nu?
zaterdag 27 december 2014
Hogao ( colombiaanse saus) met platanos
Hogao is een Colombiaanse saus die bij de bandeja de paisa altijd word gegeten.
Bandeja de paisa is voor Colombia wat voor ons de stampot als ware is. Bandeja de paisa bestaat vaak uit : rijst , avocado , vlees , bonen , platanos en hogao
Ik laat je zien hoe je zelf hogao maakt want deze saus is ook heerlijk bij chips om te dippen of bij wraps.
Bandeja de paisa is voor Colombia wat voor ons de stampot als ware is. Bandeja de paisa bestaat vaak uit : rijst , avocado , vlees , bonen , platanos en hogao
Ik laat je zien hoe je zelf hogao maakt want deze saus is ook heerlijk bij chips om te dippen of bij wraps.
woensdag 24 december 2014
Een Uruguyaanse asado
Asado.... wat is asado???
Asado is typisch Uruguyaans of nouja Zuid-Amerikaans. En ik heb het geleerd sinds mijn eerste bezoek in Uruguay dat asado een van de belangrijkste en meest voorkomende etentjes is met familie.
Maar wat is asado nou? eigenlijk is asado het eten wat op de barbecue ligt , want ja het is eigenlijk een barbecue maar niet zoals wij doen.
Een parilla noemen ze de barbecue/ grill hier en daar gaat het vlees dus al het asado op, maar he wij Nederlanders barbecueën zo kort !!! Wij gooien het vlees erop en halen het na 5 a 10 minuten eraf omdat het dan klaar is , maar hier gebeurd dat no way.
Het zit namelijk zo met een parilla. Het grote vuur zit rechts van de barbecue in een soort korf aan de zijkant en al het as , ja dat grijze spul wat altijd overblijft in de barbecue word direct als het valt van het hout onder de grill geschoven nu het nog oranje van kleur is van de hitte.
Door dat as wat onder de grill ligt gaart het eten wat op de grill ligt langzaam en zo krijgt het ook de echte barbecue smaak in tegendeel dat wij Nederlanders het zo snel erop en eraf halen dat het wel gegrild is maar de echte barbecue smaak is ver te zoeken.
Er gaan hier ook niet kleine 1 persoons biefstukjes op de barbecue , nee er gaan grote stukken vlees van minstens 3kg op de parilla , en dat is niet al het vlees.....
Er gaan namelijk ook schrik niet darmen, bloedworst ,lever en zwezerik op de parilla.
Alles maar dan ook bijna alles word hier gebruikt van het vlees en waarom ook niet ? kijk hoeveel wij misschien weggooien terwijl het nog heel goed bruikbaar is.
Ik moet toegeven ik heb de darmen etc geprobeerd maar nee dankje not my type of food, Maar ik vind het wel goed dat ze van elk stukje wel iets maken en het niet zo weggooien.
Mijn ouders hebben in hun bezoekje aan ons in Uruguay destijds het ook geprobeerd en het enige wat ik mij nog herinner van hun reactie op het eten was dat de bloedworst een stuk zoeter hier is dan dat ze kende van heeeeeel vroeger in Nederland.
In ieder geval de asado in Uruguay is bijzonder , lekker met geduld en bijzonder eten.
Maar most important is de asado wanneer de hele familie samen is en aan tafel zit en de 1 liter flessen bier op tafel staan en de grote borden met vlees worden gebracht.
Gezelligheid met lekker eten, enne zodra jullie deze blogpost lezen hebben wij net gisteren voor kerstavond een flinke asado achter de rug want ook dat is traditie met kerst !!
Asado is typisch Uruguyaans of nouja Zuid-Amerikaans. En ik heb het geleerd sinds mijn eerste bezoek in Uruguay dat asado een van de belangrijkste en meest voorkomende etentjes is met familie.
Maar wat is asado nou? eigenlijk is asado het eten wat op de barbecue ligt , want ja het is eigenlijk een barbecue maar niet zoals wij doen.
Een parilla noemen ze de barbecue/ grill hier en daar gaat het vlees dus al het asado op, maar he wij Nederlanders barbecueën zo kort !!! Wij gooien het vlees erop en halen het na 5 a 10 minuten eraf omdat het dan klaar is , maar hier gebeurd dat no way.
Het zit namelijk zo met een parilla. Het grote vuur zit rechts van de barbecue in een soort korf aan de zijkant en al het as , ja dat grijze spul wat altijd overblijft in de barbecue word direct als het valt van het hout onder de grill geschoven nu het nog oranje van kleur is van de hitte.
Door dat as wat onder de grill ligt gaart het eten wat op de grill ligt langzaam en zo krijgt het ook de echte barbecue smaak in tegendeel dat wij Nederlanders het zo snel erop en eraf halen dat het wel gegrild is maar de echte barbecue smaak is ver te zoeken.
Er gaan hier ook niet kleine 1 persoons biefstukjes op de barbecue , nee er gaan grote stukken vlees van minstens 3kg op de parilla , en dat is niet al het vlees.....
Er gaan namelijk ook schrik niet darmen, bloedworst ,lever en zwezerik op de parilla.
Alles maar dan ook bijna alles word hier gebruikt van het vlees en waarom ook niet ? kijk hoeveel wij misschien weggooien terwijl het nog heel goed bruikbaar is.
Ik moet toegeven ik heb de darmen etc geprobeerd maar nee dankje not my type of food, Maar ik vind het wel goed dat ze van elk stukje wel iets maken en het niet zo weggooien.
Mijn ouders hebben in hun bezoekje aan ons in Uruguay destijds het ook geprobeerd en het enige wat ik mij nog herinner van hun reactie op het eten was dat de bloedworst een stuk zoeter hier is dan dat ze kende van heeeeeel vroeger in Nederland.
Maar most important is de asado wanneer de hele familie samen is en aan tafel zit en de 1 liter flessen bier op tafel staan en de grote borden met vlees worden gebracht.
Gezelligheid met lekker eten, enne zodra jullie deze blogpost lezen hebben wij net gisteren voor kerstavond een flinke asado achter de rug want ook dat is traditie met kerst !!
dinsdag 23 december 2014
Mijn tips voor de perfecte biefstuk
Een goed smakende nog rood van binnen biefstukje is echt voor mij perfectie.
Niet te zout , niet te droog en toch nog genoeg smaak eraan.
Maar toch vinden meer mensen dan je denkt het lastig om de biefstuk precies goed te krijgen.
Ik deel graag met je mijn tips om een perfecte en goed smakende biefstuk te bakken
Niet te zout , niet te droog en toch nog genoeg smaak eraan.
Maar toch vinden meer mensen dan je denkt het lastig om de biefstuk precies goed te krijgen.
Ik deel graag met je mijn tips om een perfecte en goed smakende biefstuk te bakken
zondag 21 december 2014
Gorgonzola saus
Vroeger vond ik champignons verschrikkelijk en laat staan gorgonzola brrrr..
Maar nu vind ik het juist heerlijk en is een saus waar deze 2 ingrediënten inzitten vaak snel en lekker om te maken. Als ik dus ook een snelle maaltijd heb zoals aardappeltjes met biefstuk dan is deze saus een lekkere toevoeging en zo gemaakt!
vrijdag 19 december 2014
Fast Fresh Friday - kip wraps
de Fast Fresh Friday beginnen we met een snelle kip wrap die (als je de mayonaise eruit laat) ook nog very healthy is
woensdag 17 december 2014
Homemade BBQ saus
wist je dat barbecue saus echt super makkelijk te maken en dat je vaak alles al in huis hebt om het te maken?. Niks kopen kant en klaar in een flesje maar gewoon zelf maken !!
( en er zijn ook genoeg recepten waar je de barbecue saus voor kan gebruiken)
En nu ik in het land van de barbecue zit is zo´n saus goed gepland ;)
( en er zijn ook genoeg recepten waar je de barbecue saus voor kan gebruiken)
En nu ik in het land van de barbecue zit is zo´n saus goed gepland ;)
zondag 14 december 2014
donderdag 11 december 2014
VLOG #1
Neem een kijkje in mijn / onze dag door middel van een filmpje ipv foto´s !!
Let me know wat jullie er van vinden en wie weet volgen er meer filmpjes , niet alleen vlogs maar van recepten of noem maar op, Enjoy en voel je vooral niet terughoudend in een reactie , ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden ;)
Let me know wat jullie er van vinden en wie weet volgen er meer filmpjes , niet alleen vlogs maar van recepten of noem maar op, Enjoy en voel je vooral niet terughoudend in een reactie , ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden ;)
dinsdag 9 december 2014
Falafel wrap
Toen ik in Costa Rica was zijn wij op een van de laatste dagen wezen lunchen bij een libanees restaurantje, nouja restaurantje het was meer een kraampje.
De plek werd zo goed aangeprezen op tripadvisor dat ik echt vond dat we daar moesten eten, en oh my wat was ik blij toen we daar hadden gegeten.
Hoe vers en hoe lekker en met zorg het eten werd gemaakt. Dat een iets klein of niet luxe eruit ziet wilt niks echt zeggen over de kwaliteit van het eten.
En mijn wrap falafel was echt hemels , zo hemels dat ik het thuis probeerde na te maken en alhoewel die van Costa Rica veel beter was vond ik mijn poging nog zo slecht niet.
Dus hierbij mijn variatie op de Costa ricaanse wrap falafel.
De plek werd zo goed aangeprezen op tripadvisor dat ik echt vond dat we daar moesten eten, en oh my wat was ik blij toen we daar hadden gegeten.
Hoe vers en hoe lekker en met zorg het eten werd gemaakt. Dat een iets klein of niet luxe eruit ziet wilt niks echt zeggen over de kwaliteit van het eten.
En mijn wrap falafel was echt hemels , zo hemels dat ik het thuis probeerde na te maken en alhoewel die van Costa Rica veel beter was vond ik mijn poging nog zo slecht niet.
Dus hierbij mijn variatie op de Costa ricaanse wrap falafel.
maandag 8 december 2014
Zelfgemaakte kroketten
Wat mis je als Nederlander in het buitenland behalve de stroopwafels en drop? juist de kroketjes en frikandellen. Ik ben er ook zo een van die dat onwijs mist en hmm ik wil gewoon af en toe , heel af en toe een broodje kroket.
Maarja hoe doe je dat nou als je niet in Nederland woont en de enige croquetes hier zijn alleen met ham en of kaas zijn. Dan ga je zelf zoeken en proberen totdat je het recept hebt gevonden voor je eigen gemaakte kroketten!
Maarja hoe doe je dat nou als je niet in Nederland woont en de enige croquetes hier zijn alleen met ham en of kaas zijn. Dan ga je zelf zoeken en proberen totdat je het recept hebt gevonden voor je eigen gemaakte kroketten!
zondag 7 december 2014
Take away in my day
De ene laatste week voordat we vakantie hebben en naar Uruguay gaan voor de kerst !!
zaterdag 6 december 2014
Facts about me
We zijn altijd wel nieuwsgierig naar andermans weetjes , we zijn nieuwsgierig.
Wat weten we nog niet of wat is een bepaald ( gek ) trekje van iemand.
Ben ik nou zo gek of doen anderen dat ook?
Ik deel met je feitjes over mij die je misschien nog niet wist of die je misschien wel van jezelf herkend
Wat weten we nog niet of wat is een bepaald ( gek ) trekje van iemand.
Ben ik nou zo gek of doen anderen dat ook?
Ik deel met je feitjes over mij die je misschien nog niet wist of die je misschien wel van jezelf herkend
vrijdag 5 december 2014
Italiaanse tosti
Een van mijn favoriete lunch plekjes in Groningen is Doppio en dan vooral voor de latte karamel met of broodje geitenkaas of de Italiaanse tosti, Matias gaat sowieso bijna altijd voor de Italiaanse tosti en ook mijn vader. En ja hij is echt lekker die tosti.
Dus ik ging aan de slag met mijn eigen versie van de Italiaanse tosti om zo een beetje Doppio thuis te krijgen ;)
Dus ik ging aan de slag met mijn eigen versie van de Italiaanse tosti om zo een beetje Doppio thuis te krijgen ;)
donderdag 4 december 2014
Fast Fresh Friday - Tomaten groentesoep
Deze soep is eigenlijk een ik gooi alles bij elkaar en blend het samen en klaar is kees recept
En daarom heb ik dus eigenlijk wel de ingrediënten maar niet de precieze maten om het zo maar te noemen. Maar wat maakt het ook uit , je gebruikt gewoon de hoeveelheden die jij lekker vind en zo maak jij er ook jouw eigen soep van !!
En daarom heb ik dus eigenlijk wel de ingrediënten maar niet de precieze maten om het zo maar te noemen. Maar wat maakt het ook uit , je gebruikt gewoon de hoeveelheden die jij lekker vind en zo maak jij er ook jouw eigen soep van !!
woensdag 3 december 2014
Cultuur verschil binnen in de familie
In elk land , elk werelddeel heb je verschillen met dat van je thuisland.
Verschillende eetgewoontes , verschillende tradities en verschillende normen en waardes.
Maar vaak als je alleen op vakantie bent in een ander land zie je maar een klein deel van de verschillen met dat van thuis.
Je merkt pas echt een cultuurverschil zodra je in een relatie of in een familie terecht komt die uit een ander land komt en zo ook anders is opgegroeid dan hoe jij het gewend bent
Verschillende eetgewoontes , verschillende tradities en verschillende normen en waardes.
Maar vaak als je alleen op vakantie bent in een ander land zie je maar een klein deel van de verschillen met dat van thuis.
Je merkt pas echt een cultuurverschil zodra je in een relatie of in een familie terecht komt die uit een ander land komt en zo ook anders is opgegroeid dan hoe jij het gewend bent
dinsdag 2 december 2014
Nutella bananen shake.
Ik hou ervan elke week wel een smoothie of een warm drankje te maken, en het leuke is dat je vaak al de meeste ingrediënten in huis hebt om je drankje net wat anders te maken dan normaal.
Zo heb ik deze Nutella bananen milkshake gemaakt met ingrediënten die jij waarschijnlijk al gewoon in huis hebt , dus easy !
maandag 1 december 2014
Kerst koekjes , Creatief zijn !!
Ik zag vorige week een prachtige foto op pinterest van leuke kerstkoekjes die heel simpel leken ... ja leken want toen Matias en ik eenmaal creatief aan tafel zaten en de koekjes maakte met glazuur mislukte ze echt gigantisch.
Nouja gigantisch ... ik de perfectionist vond dat het gigantisch was mislukt want als ik ergens niet tegen kan is als dat het compleet niet lijkt op wat ik op de foto had gezien.
Nouja gigantisch ... ik de perfectionist vond dat het gigantisch was mislukt want als ik ergens niet tegen kan is als dat het compleet niet lijkt op wat ik op de foto had gezien.
Abonneren op:
Posts (Atom)