maandag 30 maart 2015

Worteltaart met monchou topping

Pasen !! en wat past er nou beter bij Pasen dan een echte worteltjes taart.
Snijd hem zoals ik deed in een worteltjes vorm en geef je monchou topping een kleurtje en maak er ook nog een echt worteltje van , van je wortel taart ;) wees creatief en het is zelfs leuk om met je kinderen en /of kleinkinderen deze taart te versieren op Pasen!.

zondag 29 maart 2015

Take away in my days

Ineens sprong ik overeind, Het is nu 5 uur verschil ipv 4 uur en ik moet alle foto's nog uploaden !! snel snel snel. En toen bedacht ik toen ik goed ging terug rekenen dat ik eigenlijk altijd al volgens de 5 uur tijdsverschil heb geplaatst omdat ik Colombia gewend was, haha niks nieuws of anders dus maar wel weer een week in foto´s !

zaterdag 28 maart 2015

Zondagse nostalgie

Zo leuk , ik merkte de vorige zondagse nostalgie dat heel veel mensen dingen herkende en ook heel veel mensen reageerde op Facebook en vooral op de rang snoepjes. Alsof iedereen bijna wel een bijna keer gestikt ervaring met de rang snoepjes heeft gehad.
In ieder geval dit keer geen gevaarlijke snoepjes in de zondagse nostalgie maar weer andere leuke dingen! kijk je mee?

donderdag 26 maart 2015

Recent bekeken films

Iets nieuws op de blog en zo af en toe zal dit voorbij komen want misschien breng ik jullie wel op een idee voor een film of raad ik hem juist giga af ;) Kijk mee welke films ik recent heb bekeken en wat ik er van vond.

woensdag 25 maart 2015

Salade van asperges en geitenkaas

Met Pasen verschijnt vooral de asperge en de eiergerechten op tafel, tenminste bij mij thuis. En met deze salade heb jij binnen een handomdraai een makkelijke snelle salade gemaakt die perfect voor een uitgebreide lunch is. Eet het met een lekker stuk donker brood ( passie & liefde brood van de Albert Heijn , mijn favoriet) 

dinsdag 24 maart 2015

Je bent nooit te oud voor.

Een tijdje terug liepen Matias en ik in de Walmart om te kijken wat er allemaal te halen was en kwam ik bij de kassa toen we onze spullen afrekende een snoep flesje tegen die je dan in de poeder moest dippen en het eraf moest likken. Voor mij iets wat ik van vroeger kende dat ik het toen bij de Bart Smit kocht van mijn eigen gespaarde zakgeld.

maandag 23 maart 2015

kip pesto

In Zuid-Amerika eet men 4 keer. Ontbijt , lunch , tussendoor en avond eten, Wij als Nederlanders daarentegen eten heel braaf ons ontbijt , broodje als lunch en als je eventueel bij je opa en oma eet dan eet je warm , kleine snack of koekje in de middag bij een kop thee en het avond eten.

zondag 22 maart 2015

Take away in my days

De week waarin mijn ouders woensdag weer weg gingen en we weer ´alleen´ achter bleven, kijk je mee?!

zaterdag 21 maart 2015

Zondagse nostalgie

We gaan weer nostalgisch doen en terug blikken op dingen die wij of tenminste ik absoluut herken van vroeger! kijk je mee?

donderdag 19 maart 2015

Foodie bucket list 2015

Een bucket list , iedereen kent het wel en zo niet dan ken je op z´n minst de film the bucket list. Het houd in dat je een lijst maakt van wat je nog wilt doen. Of dat nou binnen een jaar is of voordat je dood gaat ( soort van try before you die) en noem maar op.
Jij kiest zelf je tijdslimiet en je kiest zelf wat je erop wilt hebben , en het leuke aan een bucket list is dat je jezelf een soort van uitdaagt dingen te doen die je gewoon niet mag vergeten. Ik heb een food bucket list gemaakt met wat ik op dit moment heel graag zou willen eten of maken of hebben, en laten we zeggen dat dit een bucket list is voor het jaar 2015.

Help, mijn seizoen klok is in de war

Ik zei afgelopen week tegen mijn moeder , heerlijk hoor dat warme weer maar ik heb eigenlijk helemaal geen winter gehad.  Mijn opa en oma gingen altijd ergens in januari voor minstens 2 maand naar Indonesië, overwinteren deden ze dan. Ze gingen bij hun Indonesische vrienden op bezoek maar vooral in het hotel zitten en niks doen, genieten van het weer. Heerlijk leek mij dat altijd , weg met de kou en het grijze weer wat we in Nederland zoveel hebben en weg met die vieze mot regen als je net de deur uit moet

woensdag 18 maart 2015

ik , Annelot het kreng

Tranen , getsiederrie blijf ik daar zo 2 keer per jaar over schrijven? Tranen waarvan ik soms mij afvraag hallo kunnen jullie er nou werkelijk zo langzamerhand nooit aan wennen?
Van die vervelende tranen die je al ver van te voren voelt opkomen, die brok in je keel en dan vooral heel hard proberen te concentreren op iets anders en als dan een begin van die tranen doorkomen doen alsof je gaapt zodat je een excuus hebt waarom je van die water ogen hebt.

donderdag 12 maart 2015

als ik (graag) alleen ben

Voordat ik überhaupt verder schrijf laten we eerst duidelijk maken dat nee met als ik (graag) alleen ben bedoel ik niet dat ik graag zonder Matias ben ;).
Soms is het lekker om alleen te zijn maar heeft het ook zo zijn nadelen , welke en waarom ?

dinsdag 10 maart 2015

Easy and Fast : Peren taartje

Nadat hier thuis alle choco karamel taartjes binnen een dag waren opgesmuld had ik nog in een vakje in de koelkast wat overgebleven deeg liggen , en hoe kan het ook anders ik had zo´n middag waar ik me 110% dood verveelde en aangezien alles en iedereen hier in de middag siësta houd kon ik zelf nou ook niet bepaald veel ondernemen.
En wat doe je dan als je je verveeld , overgebleven deeg in de koelkast hebt en in de fruitschaal nog net een peer ziet liggen die echt op moet want anders beland hij in de prullenbak? Juist dan maak je snelle en vooral makkelijke peren taartjes.



vrijdag 6 maart 2015

tosti asado

Een asado tosti , ja waar restjes wel niet goed voor zijn want deze tosti is goddelijk mensen. Vorige week hebben wij op onze mini barbecue een asado voor 2 gehad en hadden we ( ik had het beetje express zo gepland) een stuk entrecote over. Ik had namelijk besloten dat ik de volgende dag met veel kaas , entrecote en chimichurri een tosti wou maken waar je u tegen zou zeggen en naar mijn mening is dat dubbel en dwars gelukt! kijk mee hoe ik deze tosti maakte.


maandag 2 maart 2015

Chimichurri

Chimichurri is kenmerkend voor een echte Zuid Amerikaanse parrilla. Je maakt het een paar dagen van te voren zodat alle smaken goed tot z´n recht komen, en vervolgens bij de asado eet je het over het vlees heen dat een heerlijke rokerige smaak heeft. Tegenwoordig kun je zelfs van Hellmans in de supermarkt chimichurri in een knijpfles kopen maar nee mensen aub maak dit zelf! Het is zo makkelijk en zo zo ontzettend lekker als je het zelf maakt en een paar dagen van te voren in de koelkast laat, en je kan het ook nog eens lang bewaren! enne ps: koop niet het knorr pakket van argentijnse chimichurri, dit is verre weg van wat chimichurri daadwerkelijk is. Gewoon zelf maken dus.


zondag 1 maart 2015

Take away in my days

Terwijl ik deze take away maak hoop ik zo dat hij wilt gaan uploaden. We hebben nog geen WiFi maar ik heb wel 3G op de telefoon, helaas is 3G hier in San Juan alsof je nog op internet via de kabel moet ofzo. Nog nooit zulk sloom en slecht netwerk op de telefoon gehad. Maaaarrr maakt niet uit we gaan ons best doen! Take away!