woensdag 17 december 2014

Homemade BBQ saus

wist je dat barbecue saus echt super makkelijk te maken en dat je vaak alles al in huis hebt om het te maken?. Niks kopen kant en klaar in een flesje maar gewoon zelf maken !!
( en er zijn ook genoeg recepten waar je de barbecue saus voor kan gebruiken)
En nu ik in het land van de barbecue zit is zo´n saus goed gepland ;)




Ingrediënten

  • 200 ml ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 4 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 rode ui heel fijn gesnipperd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
optioneel azijn, citroensap ( voor als je het wat zuurder wilt) en chilipeper (voor als je het wat pittiger wilt)



Fruit in een pan in een klein beetje olie de rode ui aan.

Doe nu alle andere ingrediënten erbij. alle? ja echt alle andere ingrediënten dus de ketchup , mosterd , worcestersaus , bruine suiker , soja saus en de knoflookpoeder 

Roer dit door elkaar en laat dit ongeveer op 10 minuutjes op zacht vuur koken. Je zal zien dat na een tijdje de saus wat dikker word. Proef ondertussen telkens en ga op je smaak af !! Als je de saus wat zoeter wilt doe je er meer suiker bij , wil je hem wat zuurder doe er dan wat azijn of citroensap bij en wil je hem wat pittiger doe er dan chilipeper bij.


Je kan zo telkens naar smaak de andere ingrediënten toevoegen en zo vind je voor jezelf vanzelf de perfecte balans. Denk erom dat als je het bij een gerecht gebruikt dat in de oven moet de saus nog een keer koken dus dan zal de smaak wat neutraler worden dus dan is het geen ramp als je smaken wat sterk zijn in het begin.

Bewaar de saus in een schone lucht dichte pot en dan blijft het echt wel een paar weken goed.

Ik gebruik deze saus vaak voor de meatloaf van culy.nl maar het is ook heerlijk over de kip heen in de oven , bij zoete aardappels of wat dacht je van over de spareribs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten