donderdag 9 april 2015

Citroen pasta

Als de thermometer in San Juan minstens boven de 35 graden aangeeft en je je kapot zweet bij alles wat je doet in huis is zelfs koken niet altijd graag gewild.
Het is veel te warm om boven dampende pannen te staan of voor een warme oven staan dus uitgebreid koken doe ik liever niet veel. Doe mij maar lekkere frisse salades en vooral makkelijke pasta's , en zo hierbij ook de vooral makkelijke citroen pasta, een pasta inclusief saus die niet langer duurt dan dat je pasta moet koken. 
Ik las net op nu.nl dat toevallig vandaag de eerste warme dag van 2015 in Nederland zou zijn, Het is misschien niet zomer heet maar wel een goed excuus voor deze pasta ;) Easy and fast dat is deze pasta en dus ook snel op jouw bord vanavond!






Wat heb je nodig
Verse pasta
Zest en sap van ongeveer 1.5 citroen
Goede extra vierge olijfolie
Verse Parmezaanse kaas
Basilicum
pijnboompitjes
zeezout

Kook de pasta in een pan gevuld met water en een flinke snuf zout.

Pak een hitte bestendig bord en leg die bovenop de pan waar de pasta in kookt , een soort van au bain marie gaan we doen met het bord voor de saus.

Doe op het bord ongeveer 6 eetlepels olijfolie , 2 handjes vol geraspte Parmezaanse kaas , de zest(schil) van de citroen en de citroensap en zeezout en peper. Meng dit met een vork of garde samen en door de hitte wat onder het bord komt verwarm je zo de olie en komen de smaken goed samen. 
Meng nu door je olie saus grof gescheurde blaadjes basilicum en meng dit alles samen met de pasta.

Haal het bord van de pan zodra je pasta gaar is. Giet niet je pasta af maar haal de pasta met een tang uit het water, dit doe je omdat dan een beetje van het pasta water meekomt met de pasta en dat wil je ook door de saus heen hebben om het nog wat smeuïger te maken.
Meng de pasta met de saus en garneer af met geroosterde pijnboompitjes en extra Parmezaanse kaas

Buon appetito !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten