maandag 20 april 2015

Eierkoeken

Eierkoeken, de hit van de Sonja bakker tijd, iedereen ging toen aan de eierkoeken omdat ze gezond zouden zijn. Maar wat men vergat is dat het erop doen van boter, suiker of wat ze er ook allemaal ook opgooide nou net niet de bedoeling was.
Ondanks dat de Sonja Bakker tijd allang voorbij is eet men nog steeds graag eierkoeken en dan met name de scholieren die een hele zak vol bij de Albert Heijn kopen, want het is niet duur en je hebt er gelijk een stuk of 10 eierkoeken om je schooldag mee door te komen.
Maar wist je dat eierkoeken een van de makkelijkste dingen is om zelf te maken en wat is nou lekkerder dan zelfgemaakte verse eierkoeken?.
Ik denk dat je er niet eens 20 minuten voor nodig hebt om het voor te bereiden en af te bakken.



Wat heb je nodig ( ongeveer 6 a 8 stuks)
100 gram suiker
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
1 citroen ( gebruik de schil ervan)

Mix de suiker en de eieren samen tot een egaal dik mengsel die iets wat luchtig is, rasp de helft van de citroenschil erdoor heen.

Voeg met een spatel de bloem , bakpoeder en een snuf zout toe. Spatel niet te lang want je wilt dat het beslag luchtig blijft ( hierom gebruik je ook een spatel en niet een garde)

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel je beslag in ongeveer 6 tot 8 hoopjes op je bakplaat met genoeg ruimte er tussen want ze lopen nog uit.

Bak ze ongeveer in 10 a 12 minuten goudbruin en gaar. Bak ze niet te lang want dan krijg je droge eierkoeken. Laat ze goed afkoelen want anders breken ze gelijk, of beter gezegd lopen ze gelijk uit als je ze niet goed laat afkoelen en je haalt ze van de bakplaat.

En voila je eigen gemaakte eierkoeken zijn klaar, snel en vooral makkelijk! Zorg ervoor dat je ze niet te lang bewaard want ook net zoals gekochte eierkoeken drogen ze dan uit en dan zijn ze niet zo lekker als dat ze net vers gebakken zijn. Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten