woensdag 4 februari 2015

Indo wrap

Deze wrap is afgeleid van een recept op culy.nl wat heet Indonesische wrap dus ja noem ik het afgekort indo wrap ;) Het is een heel simpel recept waar bijna alleen maar snijwerk komt kijken en verder niet echt. Ik heb het recept van culy gebruikt en hier en daar kleine aanpassingen / toevoegingen gemaakt


Ik geef toe waarschijnlijk past dit recept ietsje pietsje meer bij de zomer maar he ik woon in Zuid Amerika en daar kennen we niet echt koud koud ,  dus dat vergeten we gewoon maar bij welk weer het meer bij past!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 wraps
4 Wraps
300 tot 500 gram Kipfilet
Krop sla
Taugé
2 tomaten
1 komkommer
2 rode ui
3 knoflook teentjes
1 winterwortel
Sap van 2 citroenen
Ketjap
1.5 theelepel Kurkuma
1.5 theelepel Komijnzaad
1.5 theelepel Korianderzaad
1 eetlepel bruine suiker
Halve theelepel Sambal

Oke het lijkt een lange lijst maar schijn bedriegt!

We gaan beginnen met de kip marineren , je doet de hele kipfilet stukken in een kom en daar doe je het volgende bij : citroensap van 2 citroenen, fijngesneden 3 teentjes knoflook en 1 rode ui , kurkuma , komijnzaad, korianderzaad , bruine suiker , sambal en de ketjap. De ketjap voeg je toe totdat je kip voor meer dan de helft onderstaat. Dit laat je voor minstens een uur marineren in de koelkast.

In de tussentijd kan je de sla , tomaten , komkommer , winterwortel en de rode ui in stukken / plakken snijden. Dit ga je later gebruiken als garnering van de wrap.

Als je kip lang genoeg gemarineerd is bak je de kipfilet stukken op een grill ( in een pan kan natuurlijk ook ). De suiker en de ketjap gaan er voor zorgen dat je kip een klein beetje zwart laagje krijgt maar dit is niet erg zolang je kip maar niet helemaal zwart en verbrand is , er is namelijk een verschil tussen een beetje een kleurtje krijgen en verbrand zijn ;)

In een andere koekenpan ga je de wrap kort bakken ( ongeveer 1.5 minuut in totaal) , je bakt hem in de pan omdat hij dan knapperig word i.p.v. als je hem in de magnetron doet. Zodra je wrap klaar is leg je hem op een bord en ga je hem beleggen met de garnering.
Ik heb het op deze volgorde gedaan : Sla , tomaat , komkommer , wortel , rode ui en taugé.
en als laatste doe je de kip er boven op en je kan eventueel nog wat van de marinade over je wrap doen en klaar is kees!.

Rol je wrap op en eventueel kan je de wrap aan de onderkant in folie rollen zodat hij gemakkelijker is om te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten