maandag 2 februari 2015

Warme koekjes met citrus

Warme koekjes, nee het zijn geen warme koekjes zoals warme soep. Maar warme koekjes van de smaak die ze hebben in combinatie met de citrus, het warme van het vleugje kruiden.



Wist je dat de combinatie van kaneel en sinaasappel ontzettend veel gebruikt word en dan met name als geur tijdens de decembermaand. Werkelijk heel pinterest stond vol van DIY huis geur sinaasappel met kaneel en kruidnagel.
Citrus gaat dus onwijs goed met dit soort warme specerijen en ondanks dat de december maand over is , zijn deze koekjes wel heerlijk om te eten met het Nederlandse weer. Want als ik zo een beetje goed op de hoogte word gehouden hoor en zie ik af en toe dat het flink regent dus deze koekjes kunnen nog prima ;)

Wat heb je nodig
200 gram bloem
100 gram boter
100 gram suiker
half ei
Druppeltje vanille essence
Zest van 2 sinaasappels
Zest van 2 limoenen
1.5 el koek&speculaas kruiden

Smelt de boter in een pannetje en voeg dit samen met de suiker en de vanille essence in een kom en klop dit met een mixer. Klop in een klein kommetje het ei los en voeg de helft ervan toe aan je boter en suiker mix en mix dit ook weer samen.
Doe nu de bloem erbij met de zest van de sinaasappel en limoen en de koek&speculaas kruiden en meng dit door , met een lepel of met je handen gaat het makkelijkste. 
Laat het rusten in folie in de koelkast voor minstens een uur.

Verwarm je oven voor op 175 graden.
Zodra je deeg is ´gerust´ kun je er alle vormpjes van maken die je zelf wilt , ik heb gewoon bolletjes gemaakt en die plat gedrukt. Een beetje rustiek gevoel ;)
Bak de koekjes in 10 minuten af in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen.

Als je nog extra smaak bij je koekjes wilt dan kun je nog wat extra zest van de sinaasappel en/of limoen over de koekjes strooien zodra ze aan het afkoelen zijn maar pas op dat de citrus smaakt niet overheerst. De combinatie van een koek&speculaas kruiden met de citrus is precies goed en zorgt ervoor dat het een warm koekje is met een vleugje ´fris´.
Enjoy!

1 opmerking: