dinsdag 10 maart 2015

Easy and Fast : Peren taartje

Nadat hier thuis alle choco karamel taartjes binnen een dag waren opgesmuld had ik nog in een vakje in de koelkast wat overgebleven deeg liggen , en hoe kan het ook anders ik had zo´n middag waar ik me 110% dood verveelde en aangezien alles en iedereen hier in de middag siĆ«sta houd kon ik zelf nou ook niet bepaald veel ondernemen.
En wat doe je dan als je je verveeld , overgebleven deeg in de koelkast hebt en in de fruitschaal nog net een peer ziet liggen die echt op moet want anders beland hij in de prullenbak? Juist dan maak je snelle en vooral makkelijke peren taartjes.




Wat heb je nodig voor ongeveer 4 mini taartjes
110 gram bloem
65 gram boter
40 gram poedersuiker
1 eidooier
2 eetlepels ijswater
1 Peer
120 gram suiker

Meng de bloem , boter en poedersuiker tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens 1 eidooier en de 2 eetlepels ijswater toe en kneed tot een samenhangend geheel. Leg het deeg gewikkeld in folie voor een uur in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden ( boven en onder) en doe de suiker in een steelpannetje.
Zet het vuur laag en verwarm de suiker zonder te roeren totdat het een karamel word.
Zodra je suiker veranderd is in in karamel schenk je een laagje in elk vormpje waar je taartje in gaat.

Snijd de peer in dunne plakjes en leg de plakjes over de karamel in het vormpje.
Vervolgens rol je het deeg uit dat een uur in de koelkast heeft gelegen en zorg je ervoor dat je het zo uitsnijd dat het precies op het vormpje over je peren etc past. Als een soort dekseltje ;)

Doe je taartjes voor ongeveer 10 a 12 minuten in de oven.
Pas op als je de taartjes eruit haalt , de karamel is weer vloeibaar geworden en je wilt dit niet over je handen heen krijgen hete karamel dus let aub goed op ;)

Eet de taartjes eventueel met wat slagroom en citroen rasp, Enjoy !.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten