vrijdag 31 oktober 2014

Pompoen pannenkoeken met marshmellow saus

Welke groente past er nou beter bij de herfst dan de pompoen.
Met name door Halloween en de kleuren van de herfst is de pompoen zo populair en ja het is ook veelzijdig.
Zo kun je er heerlijke soep van maken , roosteren in de oven , in een salade doen , je koffie mee ´vullen´ en je kunt er ook onwijs veel zoete dingen mee maken. Wie kent nou niet de pumpkin spice latte of de pumpkin pie en ja het is allemaal heel Amerikaans en met name in de oktober maand stroomt het internet vol van dit soort recepten met pompoen.

Zo kreeg ik dus het idee om voor Halloween een recept te maken met pompoen , maar helaas was de pompoen uitverkocht dus een dag later of nou ja dezelfde dag maar de blog een dag later heb ik de pompoen kunnen scoren en er een onwijs lekker al zeg ik het zelf dessert/ ontbijt of zelfs een tussendoortje van gemaakt.



Ingrediënten 

  • 250/260 gram zelfrijzend bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels bakingsoda
  • 2 en halve eetlepel koek kruiden
  • halve theelepel nootmuskaat
  • 250 ml melk
  • pompoen puree ( ik heb 3 kleine pompoentjes gebruikt in totaal, misschien verkopen ze in de toko wel kant en klare pompoen puree)
  • 1 ei
  • marshmallow om te smelten (Fluff is een goede optie )


Als je gewone pompoen hebt begin dan met de pompoen te koken in alleen water zodat je er puree van kan gaan maken.


Doe in een kom alle droge ingrediënten : de bloem , suiker , bakpoeder , bakingsoda , nootmuskaat en de koekkruiden en meng goed door elkaar.

Meng in een andere kom de melk , pompoen puree en het ei. Mix dit goed samen en doe het vervolgens bij de droge ingrediënten 

Nu krijg je een mooi gekleurd beslag , is het beslag voor jezelf te dun doe er dan meer bloem bij is het te dik doe dan meer melk bij. Echte American pancakes zijn natuurlijk wel dikker dan onze Hollandse pannenkoeken ;)

Bak de pompoen beslag net zoals je met gewone pannenkoeken zou doen, door het zelfrijzend meel en de bakingsoda worden je pannenkoeken luchtig en ook boller! om ze echt mooi gaar te krijgen bak je de pannenkoeken op laag vuur.
Tip : draai de pannenkoek om als de belletjes naar boven komen in de pannenkoek.

Terwijl je de pannenkoeken bakt smelt je je marshmellows of de fluff in een pannetje tot een meer vloeibare substantie. Ik had het geluk dat ze hier echt vloeibare marshmellow saus verkopen dus dat was makkelijk omsmelten voor mij ;)

Giet vervolgens de marshmallow saus over je pannenkoeken die al klaar zijn en ready to eat.
Bestrooi het eventueel met chocolade stukjes die lekker smelten door de warmte


Enjoy !! ik heb echt met deze pannenkoeken een nieuwe favoriet gevonden en echt perfect voor de koudere dagen want dit is zo'n lekkere warme kruidige pannenkoek met een zoet tintje door de saus. Yep i have a new favorite

officieel recept : handletheheat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten