vrijdag 23 januari 2015

Borrel night #1 Pesto

Hoezo word dit borrel night genoemd en geen tapas night.? Omdat tapas meer bestaat uit de echt originele hapjes vanuit de spaanse historie en we mogen dan wel spaanse kaas of spaanse ham er tussen hebben zitten bij onze borrel night, onze hapjes zijn gekozen op wat wij lekker vinden en waar wij voor kiezen bij een avondje borrelen of als wij een avondje zin hebben in kleine hapjes in plaats van een avond maal. Vandaag het eerste recept van onze borrel night
PS: het hoeven niet eens echt recepten te zijn maar beschouw sommige gewoon als tips voor wat je snel bij een avondje borrelen kan maken.


Pesto. Eigenlijk is dit recept tot stand gekomen doordat wij nergens in de winkel pesto meer konden vinden, en ja ik weet dat pesto onwijs makkelijk is om te maken en ook veel lekkerder maar tot kort geleden hadden wij geen pijnboompitjes in huis door a: we het eerst niet konden en b: toen we het eindelijk konden vinden bleek het voor nog geen eens een klein bakje 48.000 pesos te kosten(even ter informatie dit is ongeveer 20 !!! ja 20 euro ).
Maar ineens begin december kregen wij een prachtig verrassing pakket van mijn voogd ouders - dat klinkt leuk he- en daar zaten jawel 2 bakjes van de Albert Heijn pijnboompitjes in, wiehoe !! Dus aan de slag met die overheerlijke zelf gemaakte pesto

Wat heb je nodig?
2 eetlepels licht geroosterde pijnboompitjes
30 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
6 eetlepels olijfolie
30 gram basilicum blaadjesLaten we beginnen door de pijnboom pitjes licht te roosteren in een pan zonder olie.
En met licht roosteren bedoel ik dat er dus geen zwart of donkerbruin kleurtje op de pijnboom pitjes mag komen, waarom niet? omdat ze dan bitter van smaak worden en dat wil je niet.

Doe nu de pijnboom pitjes , Parmezaanse kaas en teen knoflook in een mixer / keukenmachine / vijzel en maal dit fijn.
Vervolgens voeg je de olijfolie en de blaadjes basilicum toe en mix je dit ook weer samen.

Nu kan je gelijk je pesto gaan gebruiken!. Als je over hebt of je maakt het voor later zorg er dan voor dat je het bewaard in een schone luchtdichte pot in de koelkast en giet altijd een klein laagje olie over je pesto heen.

Zodra je ziet hoe simpel en zoveel lekkerder eigen gemaakte pesto is dan hoef jij niet meer te zoeken in de supermarkt naar de pesto ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten