maandag 12 januari 2015

Pasta met groene asperges en geitenkaas

Asperges , ik hou ervan en dan voornamelijk de witte maar die zijn helaas maar beperkt te krijgen in een korte tijd van het jaar.
Maar de groene asperges daarentegen zijn bijna altijd te koop in de supermarkt en nee dan bedoel ik niet van die sompige groene asperges uit een potje , gewoon echte verse.
Met deze pasta met asperges in combinatie met de geitenkaas en rode ui is het een lekker en makkelijk recept die je zo binnen 20 minuten op tafel hebt staan, enne in het kader van gezond doen ivm nieuw jaar is dit recept ook goed genoeg ;)





Ingredienten ( 2 / 3 personen)
-Bosje- Groene asperges
1 rode ui
170 gram zachte geitenkaas
1 ei per persoon
Rucola
balsamico
Pasta

Zet water met zout aan de kook in een diepe pan voor de pasta. En zet in een kleine diepe pan ook water aan de kook met 4 eetlepels azijn - dit is voor de gepocheerde ei-.

Snijd de harde houtige onderkant - het kontje- van de asperges af en snijd vervolgens de asperges in kleine stukjes. Snijd de rode ui in dunne ringetjes.

Doe in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin zachtjes de rode ui, nadat je ui wat zachter is geworden voeg je de asperges toe en zet je het vuur zacht.

Kook je pasta ondertussen gaar.

Dan nu je kleine pan waar je water met azijn kookt , hierin ga je een ei pocheren en ik hoor je al denken oei dat is moeilijk maar nee het is makkelijk !!
Pak een pollepel - houd je ei in de buurt- en zorg ervoor dat je door middel van de pollepel een soort tornado? draaikolk?  in je pan met water maakt. Dit doe je zodat zodra je je ei in het water doet het eiwit mooi om het eigeel draait.
Goed je hebt nu die draaikolk gemaakt in je water met azijn en nu voeg je dus snel je ei toe, ja mensen natuurlijk zonder schaal !!. Kook je ei voor 4 minuten als je hem zacht van binnen wilt en voor hard is 6 minuten.

Giet je pasta af zodra die gaar is en verdeel de pasta over de borden. Scheur/ verkruimel de rucola en geitenkaas er over heen en voeg de asperges met rode ui toe en eventueel een scheutje balsamico. En last but not least op de top van je pasta leg je je mooie gepocheerde eitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten