dinsdag 6 januari 2015

Uruguayaanse torta fritas

Als het regent in Uruguay gaat moeders in de keuken staan en worden er torta fritas gemaakt. Geserveerd met hoe kan het ook anders dulce de leche
Ik heb goed opgelet bij mijn schoonmoeder toen dit tijdens onze vakantie werd gemaakt op een regenachtige dag.
Het is een super makkelijk recept en ja misschien niet heel gezond maar wel erg lekker dus kijk mee en kook/bak als een echte uruguayaan ;)



  • 3.5 kop ( thee kopjes) bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 kop olie -officieel ossewit- 
  • snuf zout
  • 3 eetlepels warm water
  • Vet om te frituren - eigenlijk gebruik je ook hiervoor weer ossewit-

Doe de bloem , bakpoeder, snuf zout samen en mix dit even door elkaar , voeg dan het ossewit of olie toe.
Voeg lepel voor lepel het water toe terwijl je het tot een goed samenhangend deeg mixed. Het mag niet een plakkerig deeg worden dus let op met het water.

Doe wat bloem op je keukentafel en leg je deeg hierop en kneed je deeg een paar minuten tot het goed en stevig gemengd voelt

Maak kleine bolletjes van het deeg en rol dit vervolgens uit en maak een klein gaatje in het midden -zie foto hieronder- . Dit doe je zodat het gelijkmatig gaart.


Vervolgens doe je een een diepere pan het ossewit of olie en bak je de torta fritas gelijkmatig gaar, let op je moet ze wel omkeren. Je kan ze gaan omkeren als de torta fritas belletjes vertoont zoals je ziet op de foto hieronder.



Laat ze uitlekken op keukenpapier. En als je bebogeen in huis hebt of zelfgemaakte dulce de leche -gecondenseerde melk 3 uur laten koken-. Smeer dit dan vooral op je torta fritas om het helemaal af te maken.
Buen provecho !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten