vrijdag 30 januari 2015

Borrel night #2 knoflook champignons

Vandaag het tweede recept van de borrel night editie en dit recept is een aardig origineel tapas gerecht volgens mij, namelijk de knoflook champignons.
Dit is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediƫnten en je kan het zelfs van te voren maken om koud te eten echter ik raad je aan om het gewoon warm te eten.
Op naar het tweede recept van borrel night!




Wat heb je nodig voor 2 personen
200 gram champignons
7 teentjes knoflook
7 eetlepels olijfolie
Fijngesneden peterselie

Snijd de champignons door de helft.
Snijd je knoflook ieniemienie klein , dus echt heel klein en nee niet met een knoflook pers want je moet het later er nog uit halen.

Doe de olijfolie samen met de knoflook in een pan en laat dit op laag vuur totdat de knoflook gaat kleuren en haal dan de knoflook eruit. Dit gaat het makkelijkste met een schuimspatel.

Doe de champignons in diezelfde olie waar je net de knoflook uit hebt gehaald en bak dit op zacht vuur voor minstens 15 minuten.

Zodra je champignons mooi zacht zijn en een mooie donkere kleur hebben doe ze dan in een mooi schaaltje of glas en giet de olie waar je ze in hebt gebakken er bij.

Garneer het af met fijn gesneden peterselie en voor de extra smaak kan je nog wat fijn gesneden knoflook toevoegen.



1 opmerking: