donderdag 29 januari 2015

Spice up die noodlesoep

Tijdens mijn middelbare school tijd was het werkelijk een hit om noodle soep te eten, van die pakjes die 30 cent kostte ( nog steeds) en je alleen maar kokend water bij toe voegde. En ik heb er zodanig aan meegedaan aan die noodle soep hit dat ik voor heel lang de noodle soep helemaal zat was. Ik kookte dan nog wel de soep in een pannetje met klein beetje water en deed er nog wat soja saus bij ipv alleen maar kokend water bij te gieten , maar daar hield het ook wel een beetje bij op.




Maar eigenlijk is het bijna gek hoe makkelijk je zelf dat goedkope pakje noodle soep kan op spicen en er een geheel smaakvolle soep van kan maken zonder al teveel moeite. Oke je hebt dan wel wat meer ingrediënten nodig maar het is het waard.


Wat heb je nodig
1 pak noodlesoep
1 prei
1 winterwortel
tauge
Champignons
Cashewnoten
Gerookte kip
Gekookt ei
Soja saus en eventueel sambal

Begin met het koken van je eieren.
Daarna ipv dat je kokend water bij je noodles schenkt ga je de noodles met de kruiden die in het zakje zitten en een handje vol gesneden prei aan de kook brengen in een pannetje met water op laag vuur.

Terwijl je noodles koken snijd je de wortel , champignons , gerookte kip en de cashewnoten fijn Zodra je noodles zacht zijn schenk je dit in een soepkom en voeg je alle gesneden ingrediënten toe plus de taugé en je gekookte ei - zonder schaal -  natuurlijk.
Serveer het met een scheut soja saus er door heen en als je van pittig houd voeg dan een pepertje of een beetje sambal toe.

Zoals je leest is eigenlijk het enige wat ik doe extra ingrediënten toevoegen aan de noodlesoep. Je kan nog veel meer toevoegen dan dat ik hier heb beschreven zoals chinese kool , paksoi, gefrituurde uitjes, noem het maar allemaal op. Jij beslist zelf hoe uitgebreid je jouw oh zo simpele noodle soep maakt. Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. en de volgende keer gewoon zelf een biokip in een pannetje water gooien en een paar uur laten trekken dan heb je het helemaal zelf gemaakt.......nog lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen