woensdag 14 januari 2015

Geitenkaas kroketten met balsamico honing dressing

Nee het is geen kwekkeboom kroket , en nee het is geen kaassoufle. Dit is jouw eigen gemaakte geitenkaas kroket met tijm om jouw simpele maar toch lekkere rucola salade op te spicen !!



Wat heb je nodig

Geitenkaas kroket
500 ml melk
50 ml room
100 gram boter
100 gram bloem
200 gram geitenkaas
3 eieren
tijm

Voor het paneren
panko
bloem
4 eiwitten

Salade
Rucola
Gedroogde tomaatjes, het recept vind je door hier te klikken 
Peer
Wat geschaafde parmezaanse kaas

Dressing
2 eetlepels honing
2 eetlepels balsamico
1.5 lepel olie


We gaan beginnen met de vulling voor de geitenkaas kroket want dit moet je op z´n minst 5 uur in doe koelkast laten rusten.

Warm in een pan de melk met de room op en voeg hier zout, peper en nootmuskaat aan toe.

Doe in een andere pan de boter en laat dit smelten , zodra je boter is gesmolten voeg je de bloem erbij en roer je dit door. Wat je nu aan het doen bent is een roux maken en dit is de manier om je vulling te binden. Je roux is klaar zodra de bloem met de boter een beetje zanderig aanvoelt.
Voeg nu de warme/hete melk toe aan je roux en roer dit stevig door elkaar terwijl je pan nog op het zachte vuur staat . ( je zult zien dat de saus dikker gaat worden)

klop de 3 eitjes los in een kommetje en voeg dit samen met de geitenkaas en stukjes tijm toe aan je roux mengsel.

Nu kan je het mengsel in een bakplaat gieten ( het makkelijkste is als je die bedekt hebt met plasticfolie zodat je straks je vulling makkelijk uit de bakplaat kan krijgen) en laat je dit opstijven voor minimaal 5 uur in de koelkast.

Zodra je vulling helemaal is opgesteven kan je ze gaan paneren. Dit doe je heel makkelijk door 3 bordjes klaar te zetten met als volgorde : bloem , losgeklopt eiwit , panko.
Wat je doet is je gaat een rolletje rollen van je vulling - ongeveer 1 lepel vol- en die rol je eerst door de bloem vervolgens door het eiwit en als laatste zorg je dat hij helemaal bedekt word door het panko

Leg je gerolde geitenkaas kroketten vervolgens terug in de koelkast en haal ze er pas uit als je ze gaat frituren.

Je salade is zo gemaakt , want het enige wat je gebruikt is rucola , gedroogde tomaatjes( klik hier voor het recept ) en gesneden peer. Als je slim bent maak je de gedroogde tomaatjes al als je geitenkaas kroket vulling in de koelkast ligt op te stijven. 

Je maakt de dressing door alle ingrediënten - balsamico, honing,olie- samen te mengen in een kommetje.

Als je de salade op de borden hebt verdeeld kan je de geitenkaas kroketten gaan frituren. Frituur ze op zacht tot medium vuur zodat ze van binnen zacht en warm zijn en van buiten knapperig.
Serveer de geitenkaas kroketten boven op je salade en voeg als laatste de dressing en eventueel wat parmezaanse kaas erover heen.

Het meeste werk is je geitenkaas kroketten maar zodra die in de koelkast liggen op te stijven heb je eigenlijk niet veel meer te doen aan dit recept. Het is dan ook een echt comfort food salade recept en zodra je de combinatie van de notige smaak van de rucola , het zoete van de dressing ,de tomaten en peer met de warme zachte geitenkaas proeft weet je waarom je de moeite hebt genomen om deze kroketten zelf te maken ;)

Eet smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten