donderdag 8 januari 2015

Ultimate cheeseburger met big mac saus

Poeh mensen ... ik heb gisteren zo ongeveer mijn kaken uit de kom moeten halen om een hap uit deze hamburger te kunnen nemen maar hij smaakte me toch een partij lekker !!.
Met zelf gemaakte big mac saus en zelf gemaakte hamburgers is dit echt een top cheeseburger waar je niet eens frietjes meer bij nodig hebt want deze cheeseburger is all you need.

Laat je niet afschrikken door de ingrediënten lijst !! veel ervan heb je al vaak in huis
Ingrediënten Hamburger
500 gram gehakt
1.5 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel worcestersaus
eetlepel suiker
2 teentjes knoflook
peterselie

Ingrediënten big mac saus
2 eetlepels mayonaise
1.5 eetlepel ketchup
1 theelepel mosterd
2 eetlepels piccalilly
1 eetlepel suiker
paar druppels azijn
fijn gesnipperd augurk
fijn gesnipperd uitje

Toppings
Hamburger broodje
Sla
Tomaat
Cheddar kaas
Bacon
Ui


Goed dat lijkt een lange lijst he, maar het valt mee hoor. Laten we beginnen met de hamburgers.

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit samen en doe dit in folie en laat een uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten in trekken.

De big mac saus is makkelijk voor jullie want ik heb hier in Colombia geen piccalilly dus die moest ik zelf ook nog maken, maar jullie hebben het geluk in Nederland dat er wel makkelijk piccalilly verkrijgbaar is ;)
Ook hierbij , snijd eerst de augurk en ui heel fijn. Je mag zelf beslissen hoeveel augurk en ui je gebruikt , het is maar net wat je zelf lekker vind .
Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit samen , proef de saus !! vind je hem nog wat te zuur voeg dan wat meer suiker toe , vind je hem te zoet of teveel naar mayonaise smaken voeg dan of meer piccalilly of meer azijn toe.

Goed dan nu de toppings , dit maak je van te voren klaar zodat je niet hoeft te stressen met je hamburger en de rest om alles tegelijk klaar te krijgen..
Doe je bacon in een pan en bak dit knapperig , ondertussen dat je de bacon in de pan zit snijd je uien in dunne ringen en doe dit vervolgens ook bij de bacon.
Laat de bacon lekker knapperig worden en de ui zacht.
Snijd je tomaat in plakjes en je sla.

No worries !! maak je pan niet schoon nadat je het hebt gebruikt voor de bacon en ui want je gaat hier namelijk nu je hamburgers bakken.
Maak ongeveer 4 bolletjes van je gehakt en druk elk bolletje vervolgens zo plat dat het een super duper dunne hamburger is.
Bak dit nu in de pan en let op omdat ze zo dun zijn , zijn je hamburgers snel klaar. Als je je hamburger omdraait leg er dan een plakje cheddar kaas over heen en om het helemaal goed te laten smelten draai kort voordat je de hamburger uit de pan haalt nog een keer om met de cheddar kaas naar beneden.

Als je goed naar mijn hamburger kijkt heb ik het als het volgende verdeeld.



  • Broodje
  • Big mac saus
  • Blaadje sla
  • Hamburger
  • Weer broodje
  • Big mac saus
  • Hamburger met kaas
  • Bacon
  • Ui
  • Tomaat
  • Broodje





Goed , na behoorlijk wat uitleg van een toch makkelijk recept wens ik je nu veel succes met je tanden te zetten in deze hamburger, ga er goed voor zitten en wees gewaarschuwd want dit is echt een mega burger.



1 opmerking: