vrijdag 9 januari 2015

Finger licking sticky chicken -voor bij de borrel-

Zin om eens wat anders bij de borrel te hebben op de zaterdagavond dan de gewoonlijke zak chips of handje vol nootjes? En geen zin om verschrikkelijk veel moeite ervoor te moeten doen want zeg nou zelf die ene vrije avond wil je het liefste ook echt vrij houden.
Maak dan deze overheerlijke finger licking sticky chicken in een mum van de tijd klaar en houd die servetjes gereed want dat ze sticky zijn is zeker!


Benodigdheden
een pak chicken wings of kippenpootjes - whatever you like-
let op wel zonder saus of kruiden ( daarmee bedoel ik dus gewoon kip zonder tierelantijntjes)
3 Eetlepel ketjap
Halve eetlepel sojasaus
5 eetlepels sinaasappel jam
2 eetlepels honing
1 eetlepel bbq saus
3 teentjes knoflook fijn gesneden
puntje sambal

Verwarm je oven voor op 200 graden

Doe alles van de saus samen in een pannetje en laat dit op zacht vuur inkoken voor ongeveer 15 a 20 minuten.
Inkoken wilt zeggen dat je ervoor wilt zorgen dat de saus dikker word , een soort van stroperige saus en door de jam en de honing die erin zit gaat dat zeker goed komen. Schrik niet als je dikke belletjes boven op je saus ziet , roer even door met een lepel en laat het weer staan.

Als je saus klaar is zet je die opzij en pak je een diepe pan -wokpan- en vul je die met een laagje olie en frituur je even je chickenwings kort zodat ze krokant van buiten worden, want he die crispy bite willen we allemaal.

Doe nu je chicken wings in een diepe ovenschaal en schenk / smeer je saus over de kip heen, zorg er voor dat elke chicken wing goed bedekt is.

Dit gaat voor ongeveer 20 minuutjes in de oven en je kan eventueel de laatste 10 minuutjes nog de chicken wings omdraaien.

Serveer je chicken wings met barbecue saus of chilisaus. Enjoy !!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten