donderdag 27 november 2014

Pumpkin spice siroop (of eigenlijk koekkruiden siroop )

Overal maar dan ook echt overal zul je nu dingen tegen komen waar wel iets in zit van pumpkin spice.
De latte drankjes zijn weer bij de Starbucks met gingerbread , pumpkin spice smaken en heel internet maakt ook recepten met wel iets van die ingrediƫnten.



Zo ik dus ook, maar dan in een siroop versie.
Ik zag echt overal de pumpkin spice latte( afkomstig van Starbucks) voorbij komen en believe me dat is echt een lekkere als je van zoet en kruidig houd.
Maar ik vond het zo jammer aan die recepten dat je per kop de pumpkin spice latte maakt en dus niet iets hebt wat je voor meerdere koppen koffie bijvoorbeeld snel kan gebruiken, dus kwam ik op het idee voor een siroop. Makkelijk te bewaren in een flesje en je gebruikt het zo voor meerdere kopjes tegelijk , let wel op zoals ik hierboven al zei dit is een siroop voor een koffie als je van zoet en kruidig houd !! Enne.... ze noemen het dan wel pumpkin spice smaak , maar eigenlijk is dit het meest vergelijkbaar met onze koekkruiden smaak dus vandaar de titel ;)


Ingredienten
300 ml water
110 gram suiker
6 EL pompoen puree ( Ik las bij beautylab.nl dat pompoen puree nu verkrijgbaar is bij de Lidl)
2 EL koek kruiden.
1 theelepel vanille extract
eventueel : slagroom , extra koekkruiden.

Breng in een kommetje het water met de suiker aan de kook en roer dit door totdat de suiker helemaal is opgelost.

Nu doe je de 6 eetlepels pompoen puree , 2 eetlepels koekkruiden en 1 theelepel vanille extract erbij en laat je dit 10 minuten koken op medium vuur en roer je het af en toe door.

Schenk je siroop door een fijne zeef heen in een flesje. De zeef voorkomt dat eventuele stukjes van de pompoen in de siroop blijft.

Je siroop is klaar !, wil je hem gaan gebruiken voor een pumpkin spice koffie ? dat is ook heel makkelijk want je gebruikt de basis zoals je een latte machiatto of cappuccino zou maken.
Breng de melk aan de kook in een pannetje met je siroop , gebruik ongeveer anderhalve eetlepel.
Klop het goed door elkaar en zorg ervoor dat je melk een mooie schuimlaag krijgt. Als je een koffie machine hebt zoals een Dolce Gusto kan je gewoon een laagje siroop in je beker doen ipv de melk op te schuimen met je siroop.
Schenk de melk in een beker en schenk er sterke koffie bij.
Doe er eventueel nog opgeklopte slagroom bovenop met nog wat koekkruiden als topping.

Enjoy je zoete maar warme kruidige koffie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten